Behind the scenes

Följ med bakom kulisserna och ta del av arbetet bakom Wous. Läs om allting från hur Wous kom till, till vårt arbete i vardagen. En ofiltrerat blogg helt enkelt. 

Join us!

Behind the Scenes

Semester – spontana infall och bara få vara!

Vilket vi väder vi har, knappt så det är sant! Njuter varenda sekund och jag hoppas att dom flesta nu har semester. Bara få släppa det mesta, få stänga av hjärnkontoret, ligga i hängmattan och lyssna på en podd när man vill. Inga måsten – bara vara!

Visst börjar liksom sommaren när “Sommar i P1” börjar. Deras musik intro stavas ju “Svensk sommar”. Många av sommarpratarna är bra och intressanta i år. Så gott och bara få bli okontaktbar och lyssna för en stund .:)

En del verkar åka iväg utomlands nu när restriktionerna börjar släppa. Så underbart att det börjar gå åt rätt håll, vad man har längtat! Men vi var inställda på att vara kvar hemma i år och kommer ha en hemester den här sommaren. Ta vara på Sveriges smultronställen. Vi har ju så många fina ställen och visst är det svårt att slå Sverige när vädret visar sin bästa sida. Lite har vi bokat och sen en rad spontan infall kommer det bli. Spontant blir oftast det bästa! 🙂 Det blir en del padel så klart och sen fortsätta att kämpa på med golfen. Vad ska ni göra?

Ha nu en riktig skön sommar – som sagt, njut varenda sekund!

KRAM

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Att tänka nytt

Jag har arbetat som konsult inom marknadsföring och försäljning på byråer under många år, märker att företagen själva vågar testa mycket mer nu än bara för ett antal år sen. Jag tänker främst på content till sociala medier. Man litade innan blint på sin byrå och oftast blev det som vi många gånger sa och rekommenderade. Jag kan ha stor förståelse när det gäller att sätta strategi och välja mediekanaler. Men marknadsföring handlar om så mycket mer.
Det jag ser nu är att fler börja ta eget initiativ. Marknadsavdelningar köper in en bra kamera och börja nu filma mer själv vardagen på plats, där det händer.
Ett bra initiativ är Finnveden Säljkraft, som har börjat med “60 SECONDS”. Här intervjuar dom personer som får 60 sekunder att berätta och tipsa om ett ämne eller en del av ett företag. I veckan var jag med och pratade om ledarskap. Kul!

En annan härlig kvinna som jag skulle kunna lyssna hur mycket som helst på, gör nu en tydlig förändring HR branschen. En sån där kvinna som manvill fortsätta att prata med över ett glas rött med och dela olika erfarenheter. 🙂 Här pratar vi om en som vågar testa nytt och inspirera. Hon heter Sohalia Bagger-Sjöbäck och hennes intervju kommer i Wouspodden inom kort.

Processed with VSCO with dog1 preset

Men hur snabbt gick inte den här veckan… Fredag igen! Jag och min man ska ut på vinlunch med några av våra härliga vänner. Så galet, vad man längtar att umgås mer vanligt nu.. Idag är vi sex personer som ses och som delar på två bord på restaurangen. Men herregud, det kunde varit sämre. Jag njutet bara att få komma ut.:) Jag har bestämt att dra ihop till en stor fest – när man kan det. Beställa god hämtmat och fylla kylen med gott vin och rosé. Enkelt, inga krav och bara umgås!

Ha en fin helg med SOL, äntligen och ta hand om er!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Mycket på gång

Nu har Wous funnits i över ett halv år och mycket har hänt sen vi lanserade vår sajt. Galet vad tiden går och det bästa med det här arbetet är att det händer nya saker hela tiden. Det blir aldrig tråkigt och jag gillar ju att utveckla hela tiden. Så för ett tag sen började jag skissa fram en helt ny plattform för Wous, med flera nya undersajter som vi sitter och arbetar på just nu. Så spännande! Just nu söker vi partner. Är det någon som vill vara med på resan och bli en del av den, så maila gärna mig till pernilla@wous.se.

Ni har väl inte missat vårt poddavsnitt med Elvis Eriksson, grundare till klockmärket Mockberg. Jag säger bara , wow vilken resa och vilken vilja den tjejen har! Så kul att få höra deras upp och ner bana med företaget och även hennes resa tillbaka efter en tråkig olycka.

Nästa vecka är det dags för en ny gäst att intervjua i Wouspodden. Tyvärr har pandemin gjort att vi har fått bromsa intervjuerna en del, men snart är vi på banan igen. Många intressanta gäster är på gång!

Dagarna rusar verkligen fram till semestern nu och samtidigt vill man bara att det ska gå så sakta som möjligt. Vi är ju inne, enligt mig i årets bästa årstid nu. Allt blir bara grönare ute, blommorna slår ut över en natt, kvällarna är ljusa och man blir mer social! Men var sjutton är värmen i år? Är det bara jag som fortfarande har vinterjackan i hallen? Jag som bara älskar att ta på stråhatten och solglasögon och få dom där kvällarna när man sitter ute tills det är mörkt. Jaja, dom kommer väl inom sin tid. Ha nu en riktig skön helg!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Hej Maj!

I maj ska det mesta hända innan sommaren. Man ska ta ut utemöblerna och göra det mysigt – oavsett väder, fixa och städa av i trädgården för dom som har det, uppdatera garderoben, börja träna ute och uppdatera träningsutrustningen, köpa presenter till dom som konfirmeras, gifter sig, tar examen eller student. En Jäkla massa måsten!

Föresten har vi tips på presenter här till det 🙂

Men jag har märkt att just i år, är det så mycket mer lugnare med alla måsten och jag älskar det! Man vet inte om det blir något speciellt firande eller hur många man kan vara och uteplatsen behöver inte vara tipptopp. Just nu är det bara dom närmsta som kommer hem ändå och då kan det vara så där lite lagom städat. Just nu ser jag fram mot att börja min löpning och kan bestämma när jag själv vill göra det. Så gott!

Vet ni en som har börjat spela golf`? It´´s me!

Gröna kortet är klart och nu börjar slitet med att gå ner till hcp 36. Det ska nog gå! Men envis som jag är och inte lät min instruktör visa först hur man slår med klubban, drivern så drog jag klubban stenhårt rakt ner i marken bakom bollen. Jajamen, där fick jag en spricka i handleden och fick en smärta där jag såg stjärnor. Så typiskt mig och så onödigt när min golfkarriär precis har börjat!:) Men trots allt är det väldigt kul och självklart inte ett ord till min instruktör….

Om ni inte har läst så har vi en hel det trevliga reportage på Wous den här veckan. Gillar ni inredning så kan du läsa om Carl Hansen & Son i nytt samarbete med Ilse Crawford, om mode så skriver vi om det bekväma modet som fortsätter och älskar du att ta ut matlagningen på sommaren så har vi allt om utekök här. Har du missat vår serie kring löpning kommer tredje och sista avsnittet på söndag.

Nu önskar jag er alla en skön helg och som vanligt, ta hand om er!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

April ger energi

Hej!

Så var det redan april och man känner riktigt i luften att det är vår, trots lite kyligare temperatur ute just nu. Visst får man lite extra energi, det blir lättare att gå upp på morgonen och man börjar se fram mot mer att på ett enkelt sätt kunna umgås utomhus. Våra äldre föräldrar har fått vaccin eller är på gång av få. Lycklig, är ordet!:)

Här arbetar vi för fullt med att utveckla Wous och håller även som bäst på att rekrytera microinfluencers i olika städer där vi kommer skapa samarbeten med oss och våra annonsörer. Vill du bli en “Wous Icon, maila gärna till Julia@wous.se så berättar hon mer.

En del i vårt arbete är marknadsföring och som är en viktig del på Wous som fortfarande är i starten. Här sitter vi och planerar och har regelbundet kreativa möten och skapar en balans mellan våra ämnen/delar som är våra kategorier. Vi arbetar med olika kanaler, men visst är sociala medier ett givet val. När vi har bestämt aktivitet, så arbetar vi efter en femstegsmodell för att skapa en balans i våra social medier och som innehåller Tema (content/text) – Kategori – Komposition – Kanal – Tid. Varje del har sen olika alternativ att välja mellan. Sälj är ytterligare en del som läggs in mot vår e-handel. Viktigt är följa upp och analysera sen varje del.

Idag var det en photoshoot på dagens agenda. Alltid så inspirerande och kreativt! Här är några Behind the scenes bilder. Grymt jobbat, tjejer! Snart på Wous.

Behind the scenes – Iskallt och blåsigt
Wous modell, Felisia!

Här offrar sig Hedvig – allt för en bra bild!

Kram och som alltid – ta hand om er!

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Våren är på gång och alla har sina resor

Visst är det ändå skönt att våren är på riktigt börja närma sig. Solen börjar värma och man vill se över sin vårgarderob och kanske byta ut lite inredning till lite mer vårigt. Äntligen 🙂

I helgen har vi firat min yngsta dotters födelsedag. Kan inte få in riktigt att hon fyller hela 20 år. Jag fylls av många olika känslor, när jag inser att snart är jag och min man själva i huset. En del tycker det är ganska skönt när barnen flyttar, men just nu känner jag att det kommer bli mest tomt. Jag kommer landa i det så klart, men hoppas att det dröjer ett par år till innan hon flyger iväg :).

I veckan som kommer ska vi skriva om parrelationer. Vilka är dom vanligaste problemen och varför kommer dom? Det och mycket annat tar vi upp. Har ni själva en fundering kring det som ni vill att vi tar upp, så får ni gärna maila till editor@wous.se.

Vi har även spelat in ett par nya poddavsnitt sen sist och jag har intervjuat Caroline Wieslander och Jessie Lindqvist i Stockholm som har olika privata resor bakom sig, men som hittade varandra för några års sen och startar nu sitta andra gemensamma företag. Mycket intressant avsnitt!

Sen träffade jag Charlie Eriksson Göteborg, som har skapat organisationen Aldrig Hemma för psykisk ohälsa. Charlie själv har varit sjuk i många år och här berättar han sin resa. Ett avsnitt som berör och ett ämne som är så aktuellt. Psykisk ohälsa ökar och speciellt bland de yngre.

Ha en fin vecka!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Clubhouse, det nya mötesrummet!

Då blev jag med Clubhouse förra veckan och har inte hunnit riktigt sätta mig in i det. Men visst känns det som att det här är det nya digitala sättet att kommunicera. För er som inte har varit inne i appen än, så är syftet att delta i olika clubs/rum där olika ämnen och snackisar diskuteras. Här finns det mesta, från svenska till utländska rum. Det är bara att välja ett rum som passar för stunden. För jobbet och ta in ny kunskap inom din bransch eller när du sitter hemma i soffan och bara vill vara med och lyssna på några influensers som diskuterar. Valet är ditt! I fredags satt jag och arbetade samtidigt som jag lyssnade på “Framtidens e-handel” med en rad olika intressanta personer som diskuterade ämnet. Om jag ska tycka något, så tycker jag att det inte är en självklar navigering och kanske att det skulle vara lättare att hitta personerna som man vill följa. Men Clubhouse känns rätt!

Sen har jag intervjuat Camilla Bergman, vd på Breakit som är en snabbväxande nyhetskanal inom näringslivet. Camilla är härlig kvinna, otroligt driven, rolig och transparent i sin roll. När hon tog sig an rollen som vd fick hon ett krav – vänd den nedåtgående trenden på Breakit och gör det gärna snabbt! 
Det gjorde hon med bland annat sitt sätt att driva sitt team och sitt öppna arbetssätt genom bla. skriva artikelserien – Vd-resan på 100 dagar. Lyssna på ett intressant samtal om att leda i förändring, få ihop vardagspusslet och att vara transparent.

Idag började Madde, vår praktikant från journalistutbildningen som ska vara här i tre veckor. Hon kommer arbeta och ta del av allt möjligt som vi gör på Wous, men framförallt skriva artiklar. Välkommen till oss!

Ha en fin vecka! KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Då var det dags igen!

Jag menar så klart Melodifestivalen! Själv kanske jag inte följer det slaviskt på lördagar, men just i år behövs det mer än något annat år. Det är så många som saknar underhållning. Känns som Melodifestivalen kom i rätt timing. Tänk sen när vi kan gå iväg på olika konserter, shower och andra kulturella händelser. Jag längtar! På lördag kööör dom igen med ett nytt koncept som ni kan läsa om här.

Vi vill ju på Wous att ni läsare ska vara med och forma vårt innehåll, vårt content, ämnen som ni tycker att vi ska skriva. Så förutom att vi sitter varje måndag och listar om vilka ämnen vi ska skriva kommande vecka, så hade det varit så kul om ni vill engagera er i det med! Det kan vara något som ni brinner för, eller som ni tycker är viktigt att ta upp eller bara trender som ni vill att vi ska skriva om. Så maila det gärna till editor@wous.se, så hoppas jag att hörs vi där!

Har ni märkt att det har blivit ljusare nu ute? Trots att det är kallt just nu, så känner man att vi går mot en ny årstid. Våren är snart här! Bara det när man sätter sig på morgonen och det är ganska ljust. Min vy från från kontorsplatsen idag. Ljuvligt väder!

Ha en fin helg och ta hand om er!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Korta beslutsvägar!

Vi sa på kontoret idag att januari har känts lång. Tycker ni det med? Det känns som att nyårsafton var för två månader sen. Hoppas februari går fortare. Vill ha vår nu och såg nu i ett sökordsoptimeringsprogram att det är dags att skriva artiklar om utemöbler. Gott tecken och så får det bli!

För att ge er lite vårkänsla nu, så har ni världens chans att vinna ett hotellpaket med spa för två personer på Sankt Jörgen Park i Göteborg. Jag har varit där flera gånger och jag säger bara, tävla!! Ni kommer få en sån härlig weekend och väntar ni med att åka när det blir liiite varmare, så finns både padel och golf att spela för er som vill det. Perfekt kombo om man vill vara aktiv, njuta på spa, äta och drick gott!

För att tävla hittar ni tävlingen här. Lycka till! 🙂

Idag bestämde vi på Wous att vi ska lyfta olika aktuella händelser i korthet varje vecka i världen, stort som smått. Vi kallar contentdelen för What´s up! Den är redan uppe på Wous här, så tacksam att ha kollegor som tycker det är kul och bara fixar det utan att man behöver be om det. Älskar´´ korta beslutsvägar! 🙂

Ha nu en fortsatt dag och som vanligt, ta hand om dig och varandra!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Ljusare tider…

Hej, alla fina!

Hoppas ni mår bra och haft en bra start efter ledigheten. Nu ska väl alla vara tillbaka och vardagen går sin gilla gång och mot ljusare tider. Har ni märkt att det har blivit ljusare nu, inte bara att snön som de flesta har fått utan att det blivit ljusare både på morgon och kvällen. Underbart! Jag längtar redan till våren och att få svischa om till vårklänning och klackar. 🙂

Den här veckan har det mest varit tid på kontoret, mycket för att vår praktikant Sanna ska få en bra start och en introduktion. Hon läser sista året till E-commerce Manager. Nästa vecka blir det mer arbete hemma igen. Under veckan har det varit många teamsmöten med olika innehåll och syften. Arbetet blir aldrig enformigt här inte 🙂 En del nya saker på gång som jag kan berätta om senare.

Sen vill jag rekommendera poddavsnittet som kommit ut nu på Wous. Jag intervjuade Michaela Berglund på Feminvest, en otrolig duktig tjej som har gjort mycket i sitt liv. Hon är småbarnsmamma och vd på Feminvest som utbildar, inspirerar kvinnor i deras företagande och arbetar med att skapa investeringar och utveckla entreprenörskap. Mycket intressant! Avsnittet kan ni lyssna på här.

Ha en fin helg!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

God fortsättning!

Då var den här julledighet slut och “back to business” igen. En välbehövlig ledighet men idag sammanstrålade vi på kontoret, arbetar ju det mesta hemma just nu. Vill man få igång nya idéer snabbt där inspirationen ska sprudla så är det så mycket enklare att ses, tycker vi 🙂 Online möten i all ära och det är grymt att det finns och har blivit en vana, men på något sätt svårare att förmedla alla tankar och känslor. Yes, nu kör vi 2021 – Gott att vara i gång!

Matilda i en skön arbetshörna på kontoret

Sen behöver vi er hjälp! Vi har även tagit ett beslut om att varje vecka ha en ny inredningsinfluenser som ska tipsa om inredning till våra läsare. Missa inte! Maila oss gärna om vilka tips ni vill bli inspirerad av till info@wous.se. Vidare ska vi framöver göra förändring i vår e-handel. Maila oss gärna vilka varumärken som ni vill att vi ska ha i vår shop! (samma adress)

Ha en fin kväll, nu går vi mot ljusare tider!

KramP

Lämna din egen kommentar
Visar 1-11 av 37 inlägg