Behind the scenes

Följ med bakom kulisserna och ta del av arbetet bakom Wous. Läs om allting från hur Wous kom till, till vårt arbete i vardagen. En ofiltrerat blogg helt enkelt. 

Join us!

Behind the Scenes

Ljusare tider…

Hej, alla fina!

Hoppas ni mår bra och haft en bra start efter ledigheten. Nu ska väl alla vara tillbaka och vardagen går sin gilla gång och mot ljusare tider. Har ni märkt att det har blivit ljusare nu, inte bara att snön som de flesta har fått utan att det blivit ljusare både på morgon och kvällen. Underbart! Jag längtar redan till våren och att få svischa om till vårklänning och klackar. 🙂

Den här veckan har det mest varit tid på kontoret, mycket för att vår praktikant Sanna ska få en bra start och en introduktion. Hon läser sista året till E-commerce Manager. Nästa vecka blir det mer arbete hemma igen. Under veckan har det varit många teamsmöten med olika innehåll och syften. Arbetet blir aldrig enformigt här inte 🙂 En del nya saker på gång som jag kan berätta om senare.

Sen vill jag rekommendera poddavsnittet som kommit ut nu på Wous. Jag intervjuade Michaela Berglund på Feminvest, en otrolig duktig tjej som har gjort mycket i sitt liv. Hon är småbarnsmamma och vd på Feminvest som utbildar, inspirerar kvinnor i deras företagande och arbetar med att skapa investeringar och utveckla entreprenörskap. Mycket intressant! Avsnittet kan ni lyssna på här.

Ha en fin helg!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

God fortsättning!

Då var den här julledighet slut och “back to business” igen. En välbehövlig ledighet men idag sammanstrålade vi på kontoret, arbetar ju det mesta hemma just nu. Vill man få igång nya idéer snabbt där inspirationen ska sprudla så är det så mycket enklare att ses, tycker vi 🙂 Online möten i all ära och det är grymt att det finns och har blivit en vana, men på något sätt svårare att förmedla alla tankar och känslor. Yes, nu kör vi 2021 – Gott att vara i gång!

Matilda i en skön arbetshörna på kontoret

Sen behöver vi er hjälp! Vi har även tagit ett beslut om att varje vecka ha en ny inredningsinfluenser som ska tipsa om inredning till våra läsare. Missa inte! Maila oss gärna om vilka tips ni vill bli inspirerad av till info@wous.se. Vidare ska vi framöver göra förändring i vår e-handel. Maila oss gärna vilka varumärken som ni vill att vi ska ha i vår shop! (samma adress)

Ha en fin kväll, nu går vi mot ljusare tider!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Sista julklapparna…

Så är vi inne i de sista förberedelserna innan jul. Julmaten ska köpas, granen ska smyckas och de sista julklapparna ska fixas. Alltid samma sak varje år, med lite småstress i kroppen och förväntan att allt ska bli så där bra. Nu är det bara snön som fattas på de allra flesta ställen i vårt avlånga land. Visst har det varit härligt med lite snöflingor i luften under julen! Hemma hos oss är redan granen på plats och julklapparna är inslagna. Mitt mål var att vara ute i god tid i år och slippa stressa för en gång skull. Tänk var många år jag har förberett maten, klätt granen, köpt sista julkappen, dukat bordet och slagit in julklappar, gjort allt det här dagen innan julafton och tokstörtat i sängen. Alldeles för sent. 🙂

När jag ändå pratar om julklappar så känns det inte är lika viktigt för många med julklappar till det här julen. Det är viktigare att få umgås med sina närmsta, äta gott och har det mysigt tillsammans. Jag håller med fullt ut. Tid att reflektera över det speciella året som varit och till året som kommer.

Jag vill gärna lyfta dom hållbara julklapparna i år, trots att vi på Wous har en e-handel med många fina julklappar :). Dom hållbara julklapparna ger ju trots allt mer värme och kärlek. Varför inte blanda era julklappar, med att även ge en hållbar julklapp. Kanske genom att skänka till en organisation eller ge en fin upplevelse. Läs mer om tips på hållbara julklappar här.

Ha nu en riktigt god jul, så hörs vi igen strax innan nyåret!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Längtan till jul och gott samarbete

Snart, snart så blir det lite julledigt. I år längtar jag lite extra, kanske för att jag inte var speciellt ledig under sommaren. Kanske för att det mesta har surrat om Covid-19. Jag vet inte, men det ska bli så skönt!

Vi har inte spelat in så många poddavsnitt nu och kommer inte göra det mer innan jul pga av pandemin. Men vi har några riktigt bra på lager, så vi kommer lägga ut varannan vecka istället. Så lyssna kan ni fortsätta göra 🙂 Nästa poddavsnitt är med Lina Hedlund från Alcazar och kommer ut nästa vecka. Sån positiv kvinna, trots att hennes bransch inom underhållning rasar!

Efter det kommer ett avsnitt med Nina Starck, som hade en stor karriär inom design. Designchef inom Lindex, Borås tapeter och andra större roller inom design på Ikea och länge på H&M. Men livet kom emellan. Starkt avsnitt.

I veckan skrev Consid ett härligt pressrelease om vårt samarbete. De är vår webbyrå och har byggt hela Wous plattform, allt från layout, hela formspråket till programmeringen.

Jag har lärt mig galet mycket, så många delar bakom allt som inte syns.

Här kan ni läsa mer om det. Tack Consid!

Avslutar med en fin vinterbild från helgen, hoppas snön kommer tillbaka snart igen.

Mys på under kvällarna nu i december med dina nära och ta hand om er!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Att se möjligheterna

Nu när man trodde att det gick åt rätt håll. Handeln började komma igång och det mesta började rulla på. Så kom en ny seg våg igen. Jag pratar om det som alla är så trötta på, Covid-19. Kan det inte bara vara över… Men troligen kommer den hålla sig fast ett tag till.

Jag träffar människor från olika branscher i mitt arbete och här märker jag att alla tacklar det på olika sätt. Vissa branscher har drabbats hårdare än andra. Vissa har det gått bättre för än innan pandemin. Vissa var snabba att ställa om, vissa sitter fortfarande handfallna och väntar på bättre tider och låter tiden gå.

Oavsett, så är mitt råd att utnyttja tiden till max. Slå på alla cylindrar och fokusera på utveckling och optimera. Var startklar och beredd när den sega vågen har tappat höjd och planar ut. Då kommer dom som har maxat sin tid, få först utväxling.

Till er som är egen företagare eller anställd, arbeta med era kärnvärden den här tiden, extra viktigt att jobba ihop er, kan ni så har målet att bli den mest digitala aktören i er bransch, skapa webinar för era kunder. Ställ om och hitta nya affärsmodeller. Glöm inte vara synliga under den här tiden – syns man inte finns man inte, är ett citat som faktiskt stämmer. Var kreativ under den här perioden!

Slutligen vill jag säga till sjukvårdspersonalen som arbetar med Covidsmittade patienter. Ni är allas hjältar och så grymma!! Nu håller vi ut, skärper till oss att hålla social distans, ringer våra nära i riskgrupper och tvättar händerna. Snart är vi ur det och vad jag längtar!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Edge och photoshoot

Det bästa med det här arbetet att en dag är inte lik den andra. Vi gör olika saker hela tiden och galet vad dagarna går snabbt. I tisdags gjorde vi en photoshoot mellan regnskurarna. Alltså, var tog ljuset vägen? Det blev inte riktigt ljust någon gång under dagen. Här har ni några foton behind the scenes. Grymt jobbat, tjejer!

styling by @stilijonkoping

Modell @felisiabertilsson

Styling by @storyjkpg

Matilda hos oss på Wous planerar för fler bilder och outfits. Det är mycket arbete både innan, under och efter en photoshoot. Matilda är en klippa som vet vad Wous ska andas. Efter ett intensivt arbete inför och under lanseringen av Wous så jobbade vi ihop oss snabbt

I veckan var jag bland annat och hälsade på EDGE, som är ett kvinnligt nätverk och som har målet att bli helt nationella. Kul! Edge är ett som dom kallar ett powernätverk som stöttar och peppar kvinnor både i arbetslivet och det privata. Nätverket vill inspirera, motivera och utbyta erfarenheter för att lyfta varandra. Det kommer bli kul att följa dom och kanske att vi något samarbete fram över. Kör så det ryker, Anna! Hon är grundaren till Edge och vi hade ett mycket bra samtal!

Lite pixlig bild, men det bjuder jag på idag 🙂

Ha nu en riktig skön helg, ta hand om varandra och stay safe. Om vi alla hjälper till nu så går det fortare till det normala. Okej? Själv kommer helgen för min del innefatta både vila, lite socialt, en sväng förbi kyrkogården och sen mys hemma framför brasan. vad kommer ni göra?

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Karriär och kvinnor

Hej!

Jag har haft många intressanta möten den här veckan, allt från helt nya samarbeten som kommer bli så kul och som jag kommer berätta mer om när jag kan. Den här veckan blev annars en vecka då en del andra saker klarnade tydligare. Har ni varit om det? Man kan ju få en sån där vecka ibland, eller hur? Det kan ju gå flera veckor som man funderar på olika saker och helt plötsligt kommer svaren. Sån vecka har jag haft den här veckan. Alltid skön känsla och sen ta helg på det! 🙂 Vi på Wous vill gärna lyfta kvinnan och karriär och har insett att det finns så mycket att göra när man sitter och planerar. Var ska man börja ? 🙂 Den här veckan som alla andra har varit teamsmöte efter teamsmöte, men jag ser ändå en ljusning att man sakta med säkert vill träffas på fysiska möten, men med så klart med ett coronasäkert avstånd. Känns ändå bra och framförallt att det börja gå lite åt det mer normala.

Sen har veckan bjudit på två poddinspelningar med två drivna tjejer som har gått “all in” för att nå sina mål i var sitt företag. Valerie Aflalo i modebranschen som började som modell, vann Fröken Sverige, blev programledare i radion som sen bestämde sig för att bli kläddesigner. Intervjun kan du redan lyssna på här inne nu.

Sen har vi Linn Weilar som gick från en trygg anställning i mediebranschen till skönhetsbranschen. Intervjun med henne kommer inom kort.

Ha nu en skön helg, så taggar vi nästa vecka!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Tack för responsen!

Nu firar vi 6 veckor och galet vad tiden går. Wous har alltså varit i gång i sex veckor redan och vi är så tacksamma över all positiv respons vi har fått. Vårt arbete går ut på att leverera bra innehåll till er läsare och kunder, så var inte sena med att berätta vad ni tycker om Wous, vad ni vill ha mer av eller nya märken till vår e-handel etc. Vi lyssnar och formar Wous efter vad ni vill ha.

Veckans avsnitt i Wouspodden gästades av tjej som har byggt sitt varumärke under fyra år endast i sina sociala medier, imponerande! Hon strålar energi och har lyckats jäkligt bra. Jag pratar om Lojsan Wallin som idag lever på sina sociala medier. Grym tjej! Lyssna gärna på hennes intervjun i Wouspodden här!

Sen vill jag påminna om Rosa bandet-kampanjen som pågår just nu. Glöm inte att köpa ett rosa band och bidra till cancerforskning eller gå in på cancerfonden.se och bidra med ett valfritt belopp. Alla bidrag är lika viktiga!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Första eventet på länge!

Yes, första eventet på länge! Men alltså, man saknar det. Gör inte ni det? Från att verkligen behöva välja vilka man ska på, tills det blev helt tomt i eventkalendern. Tråkiga tider på många sätt. I morse var vi på ett event som MIJ höll i. Föreläsaren Ricki Petrini från Mediakompaniet pratade Brand Remix. Så bra och Ricki hade en riktigt snygg presentation om ämnet. Det gör halva föreläsningen, inte sant? Hon pratade om att omvärdera den klassiska marknadsmixen och ge den en modern tvist. Mycket intressant! Läs hennes blogg på Resumé.

På torsdag är det poddinspelning igen, så kul! Vår plan med Wouspodden – livets resa är att intervjua olika intressanta personer. Det kan vara allt från en grundare till ett kvinnligt varumärke, en influencer, ett dagsaktuellt ämne, artist eller en kvinnlig förebild etc. Denna vecka intervjuar vi Lojsan, Lovisa Wallin som har byggt sitt varumärke i sociala medier.

Har ni önskemål på någon person ni vill ska gästa Wouspodden? Då får ni gärna mejla till oss på info@wous.se eller kommentera nedan.

Ha en fin dag!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Fredag, klackar och nytt poddavsnitt!

Galet vad en vecka går snabbt, fredag igen och skön fredagsfeeling på kontoret börja komma. Vi som skulle gå hem efter lunchen och ta de sista timmarna hemma sitter fortfarande kvar 🙂 Efter en intensiv vecka så ska jag bara ta det lugnt ikväll. Tända en brasa och bara vara!

Ni som är på gång till AW, så tipsar jag gärna om vår trendspaning som ligger ute om hur du kombinerar med klackar. Passar väl bra en sån här fredag. Själv älskar jag klackar och har alldeles för många.

Idag släppte vi avsnittet med Åsa Ingrosso i Wouspodden. Vi fick en mysig stund med mycket skratt och hon har en hel del på gång kan jag säga. 🙂 Just nu är hon och Emilio i Sverige och startar upp deras fjärde La Perla och ska även lansera deras livsstils/kokbok. Åsa berättar också om hennes framtidsdrömmar.

Ha en skön helg!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Ny vecka och nytt samarbete!

Visst är det speciellt med måndagar, lite dubbla känslor. Är det bara jag som tycker helgerna går så snabbt jämt, troligtvis inte 🙂 Men för mig är varje måndag en ny start med planering för veckan och det ger mig så mycket energi. Skön känsla!

Förra veckan var vi och träffade Charlie Eriksson som är grundaren till Aldrig Ensam, en organistion för psykisk ohälsa. Vi åt en trevlig lunch i Göteborg och han berättade sin egen historia om att bli drabbad av psykisk ohälsa, men vågade då inte berätta det för någon. Efter sitt sista självmordsförsök och efter vårdats i respirator var det slut att leva i hemlighet. Det var här som organisationen, Aldrig Ensam tog form utan att Charlie förstod det. Han började då att skriva av sig på Facebook, där många började följa honom. Efter det har det blivit många föreläsningar och även en egen bok.

Wous och Aldrig Ensam har inlett ett samarbete, vilket vi är mycket glada över. Charlie kommer bland annat var med i Wouspodden och berätta mer om det så viktiga ämnet. Vi säger, välkommen till Wous!

Ta hand om er!

KramP

Lämna din egen kommentar
Visar 1-11 av 28 inlägg