Behind the scenes

Följ med bakom kulisserna och ta del av arbetet bakom Wous. Läs om allting från hur Wous kom till, till vårt arbete i vardagen. En ofiltrerat blogg helt enkelt. 

Join us!

Behind the Scenes

April ger energi

Hej!

Så var det redan april och man känner riktigt i luften att det är vår, trots lite kyligare temperatur ute just nu. Visst får man lite extra energi, det blir lättare att gå upp på morgonen och man börjar se fram mot mer att på ett enkelt sätt kunna umgås utomhus. Våra äldre föräldrar har fått vaccin eller är på gång av få. Lycklig, är ordet!:)

Här arbetar vi för fullt med att utveckla Wous och håller även som bäst på att rekrytera microinfluencers i olika städer där vi kommer skapa samarbeten med oss och våra annonsörer. Vill du bli en “Wous Icon, maila gärna till Julia@wous.se så berättar hon mer.

En del i vårt arbete är marknadsföring och som är en viktig del på Wous som fortfarande är i starten. Här sitter vi och planerar och har regelbundet kreativa möten och skapar en balans mellan våra ämnen/delar som är våra kategorier. Vi arbetar med olika kanaler, men visst är sociala medier ett givet val. När vi har bestämt aktivitet, så arbetar vi efter en femstegsmodell för att skapa en balans i våra social medier och som innehåller Tema (content/text) – Kategori – Komposition – Kanal – Tid. Varje del har sen olika alternativ att välja mellan. Sälj är ytterligare en del som läggs in mot vår e-handel. Viktigt är följa upp och analysera sen varje del.

Idag var det en photoshoot på dagens agenda. Alltid så inspirerande och kreativt! Här är några Behind the scenes bilder. Grymt jobbat, tjejer! Snart på Wous.

Behind the scenes – Iskallt och blåsigt
Wous modell, Felisia!

Här offrar sig Hedvig – allt för en bra bild!

Kram och som alltid – ta hand om er!

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Våren är på gång och alla har sina resor

Visst är det ändå skönt att våren är på riktigt börja närma sig. Solen börjar värma och man vill se över sin vårgarderob och kanske byta ut lite inredning till lite mer vårigt. Äntligen 🙂

I helgen har vi firat min yngsta dotters födelsedag. Kan inte få in riktigt att hon fyller hela 20 år. Jag fylls av många olika känslor, när jag inser att snart är jag och min man själva i huset. En del tycker det är ganska skönt när barnen flyttar, men just nu känner jag att det kommer bli mest tomt. Jag kommer landa i det så klart, men hoppas att det dröjer ett par år till innan hon flyger iväg :).

I veckan som kommer ska vi skriva om parrelationer. Vilka är dom vanligaste problemen och varför kommer dom? Det och mycket annat tar vi upp. Har ni själva en fundering kring det som ni vill att vi tar upp, så får ni gärna maila till editor@wous.se.

Vi har även spelat in ett par nya poddavsnitt sen sist och jag har intervjuat Caroline Wieslander och Jessie Lindqvist i Stockholm som har olika privata resor bakom sig, men som hittade varandra för några års sen och startar nu sitta andra gemensamma företag. Mycket intressant avsnitt!

Sen träffade jag Charlie Eriksson Göteborg, som har skapat organisationen Aldrig Hemma för psykisk ohälsa. Charlie själv har varit sjuk i många år och här berättar han sin resa. Ett avsnitt som berör och ett ämne som är så aktuellt. Psykisk ohälsa ökar och speciellt bland de yngre.

Ha en fin vecka!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Clubhouse, det nya mötesrummet!

Då blev jag med Clubhouse förra veckan och har inte hunnit riktigt sätta mig in i det. Men visst känns det som att det här är det nya digitala sättet att kommunicera. För er som inte har varit inne i appen än, så är syftet att delta i olika clubs/rum där olika ämnen och snackisar diskuteras. Här finns det mesta, från svenska till utländska rum. Det är bara att välja ett rum som passar för stunden. För jobbet och ta in ny kunskap inom din bransch eller när du sitter hemma i soffan och bara vill vara med och lyssna på några influensers som diskuterar. Valet är ditt! I fredags satt jag och arbetade samtidigt som jag lyssnade på “Framtidens e-handel” med en rad olika intressanta personer som diskuterade ämnet. Om jag ska tycka något, så tycker jag att det inte är en självklar navigering och kanske att det skulle vara lättare att hitta personerna som man vill följa. Men Clubhouse känns rätt!

Sen har jag intervjuat Camilla Bergman, vd på Breakit som är en snabbväxande nyhetskanal inom näringslivet. Camilla är härlig kvinna, otroligt driven, rolig och transparent i sin roll. När hon tog sig an rollen som vd fick hon ett krav – vänd den nedåtgående trenden på Breakit och gör det gärna snabbt! 
Det gjorde hon med bland annat sitt sätt att driva sitt team och sitt öppna arbetssätt genom bla. skriva artikelserien – Vd-resan på 100 dagar. Lyssna på ett intressant samtal om att leda i förändring, få ihop vardagspusslet och att vara transparent.

Idag började Madde, vår praktikant från journalistutbildningen som ska vara här i tre veckor. Hon kommer arbeta och ta del av allt möjligt som vi gör på Wous, men framförallt skriva artiklar. Välkommen till oss!

Ha en fin vecka! KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Då var det dags igen!

Jag menar så klart Melodifestivalen! Själv kanske jag inte följer det slaviskt på lördagar, men just i år behövs det mer än något annat år. Det är så många som saknar underhållning. Känns som Melodifestivalen kom i rätt timing. Tänk sen när vi kan gå iväg på olika konserter, shower och andra kulturella händelser. Jag längtar! På lördag kööör dom igen med ett nytt koncept som ni kan läsa om här.

Vi vill ju på Wous att ni läsare ska vara med och forma vårt innehåll, vårt content, ämnen som ni tycker att vi ska skriva. Så förutom att vi sitter varje måndag och listar om vilka ämnen vi ska skriva kommande vecka, så hade det varit så kul om ni vill engagera er i det med! Det kan vara något som ni brinner för, eller som ni tycker är viktigt att ta upp eller bara trender som ni vill att vi ska skriva om. Så maila det gärna till editor@wous.se, så hoppas jag att hörs vi där!

Har ni märkt att det har blivit ljusare nu ute? Trots att det är kallt just nu, så känner man att vi går mot en ny årstid. Våren är snart här! Bara det när man sätter sig på morgonen och det är ganska ljust. Min vy från från kontorsplatsen idag. Ljuvligt väder!

Ha en fin helg och ta hand om er!

KramP

Lämna din egen kommentar

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser
Behind the Scenes

Korta beslutsvägar!

Vi sa på kontoret idag att januari har känts lång. Tycker ni det med? Det känns som att nyårsafton var för två månader sen. Hoppas februari går fortare. Vill ha vår nu och såg nu i ett sökordsoptimeringsprogram att det är dags att skriva artiklar om utemöbler. Gott tecken och så får det bli!

För att ge er lite vårkänsla nu, så har ni världens chans att vinna ett hotellpaket med spa för två personer på Sankt Jörgen Park i Göteborg. Jag har varit där flera gånger och jag säger bara, tävla!! Ni kommer få en sån härlig weekend och väntar ni med att åka när det blir liiite varmare, så finns både padel och golf att spela för er som vill det. Perfekt kombo om man vill vara aktiv, njuta på spa, äta och drick gott!

För att tävla hittar ni tävlingen här. Lycka till! 🙂

Idag bestämde vi på Wous att vi ska lyfta olika aktuella händelser i korthet varje vecka i världen, stort som smått. Vi kallar contentdelen för What´s up! Den är redan uppe på Wous här, så tacksam att ha kollegor som tycker det är kul och bara fixar det utan att man behöver be om det. Älskar´´ korta beslutsvägar! 🙂

Ha nu en fortsatt dag och som vanligt, ta hand om dig och varandra!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Ljusare tider…

Hej, alla fina!

Hoppas ni mår bra och haft en bra start efter ledigheten. Nu ska väl alla vara tillbaka och vardagen går sin gilla gång och mot ljusare tider. Har ni märkt att det har blivit ljusare nu, inte bara att snön som de flesta har fått utan att det blivit ljusare både på morgon och kvällen. Underbart! Jag längtar redan till våren och att få svischa om till vårklänning och klackar. 🙂

Den här veckan har det mest varit tid på kontoret, mycket för att vår praktikant Sanna ska få en bra start och en introduktion. Hon läser sista året till E-commerce Manager. Nästa vecka blir det mer arbete hemma igen. Under veckan har det varit många teamsmöten med olika innehåll och syften. Arbetet blir aldrig enformigt här inte 🙂 En del nya saker på gång som jag kan berätta om senare.

Sen vill jag rekommendera poddavsnittet som kommit ut nu på Wous. Jag intervjuade Michaela Berglund på Feminvest, en otrolig duktig tjej som har gjort mycket i sitt liv. Hon är småbarnsmamma och vd på Feminvest som utbildar, inspirerar kvinnor i deras företagande och arbetar med att skapa investeringar och utveckla entreprenörskap. Mycket intressant! Avsnittet kan ni lyssna på här.

Ha en fin helg!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

God fortsättning!

Då var den här julledighet slut och “back to business” igen. En välbehövlig ledighet men idag sammanstrålade vi på kontoret, arbetar ju det mesta hemma just nu. Vill man få igång nya idéer snabbt där inspirationen ska sprudla så är det så mycket enklare att ses, tycker vi 🙂 Online möten i all ära och det är grymt att det finns och har blivit en vana, men på något sätt svårare att förmedla alla tankar och känslor. Yes, nu kör vi 2021 – Gott att vara i gång!

Matilda i en skön arbetshörna på kontoret

Sen behöver vi er hjälp! Vi har även tagit ett beslut om att varje vecka ha en ny inredningsinfluenser som ska tipsa om inredning till våra läsare. Missa inte! Maila oss gärna om vilka tips ni vill bli inspirerad av till info@wous.se. Vidare ska vi framöver göra förändring i vår e-handel. Maila oss gärna vilka varumärken som ni vill att vi ska ha i vår shop! (samma adress)

Ha en fin kväll, nu går vi mot ljusare tider!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Sista julklapparna…

Så är vi inne i de sista förberedelserna innan jul. Julmaten ska köpas, granen ska smyckas och de sista julklapparna ska fixas. Alltid samma sak varje år, med lite småstress i kroppen och förväntan att allt ska bli så där bra. Nu är det bara snön som fattas på de allra flesta ställen i vårt avlånga land. Visst har det varit härligt med lite snöflingor i luften under julen! Hemma hos oss är redan granen på plats och julklapparna är inslagna. Mitt mål var att vara ute i god tid i år och slippa stressa för en gång skull. Tänk var många år jag har förberett maten, klätt granen, köpt sista julkappen, dukat bordet och slagit in julklappar, gjort allt det här dagen innan julafton och tokstörtat i sängen. Alldeles för sent. 🙂

När jag ändå pratar om julklappar så känns det inte är lika viktigt för många med julklappar till det här julen. Det är viktigare att få umgås med sina närmsta, äta gott och har det mysigt tillsammans. Jag håller med fullt ut. Tid att reflektera över det speciella året som varit och till året som kommer.

Jag vill gärna lyfta dom hållbara julklapparna i år, trots att vi på Wous har en e-handel med många fina julklappar :). Dom hållbara julklapparna ger ju trots allt mer värme och kärlek. Varför inte blanda era julklappar, med att även ge en hållbar julklapp. Kanske genom att skänka till en organisation eller ge en fin upplevelse. Läs mer om tips på hållbara julklappar här.

Ha nu en riktigt god jul, så hörs vi igen strax innan nyåret!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Längtan till jul och gott samarbete

Snart, snart så blir det lite julledigt. I år längtar jag lite extra, kanske för att jag inte var speciellt ledig under sommaren. Kanske för att det mesta har surrat om Covid-19. Jag vet inte, men det ska bli så skönt!

Vi har inte spelat in så många poddavsnitt nu och kommer inte göra det mer innan jul pga av pandemin. Men vi har några riktigt bra på lager, så vi kommer lägga ut varannan vecka istället. Så lyssna kan ni fortsätta göra 🙂 Nästa poddavsnitt är med Lina Hedlund från Alcazar och kommer ut nästa vecka. Sån positiv kvinna, trots att hennes bransch inom underhållning rasar!

Efter det kommer ett avsnitt med Nina Starck, som hade en stor karriär inom design. Designchef inom Lindex, Borås tapeter och andra större roller inom design på Ikea och länge på H&M. Men livet kom emellan. Starkt avsnitt.

I veckan skrev Consid ett härligt pressrelease om vårt samarbete. De är vår webbyrå och har byggt hela Wous plattform, allt från layout, hela formspråket till programmeringen.

Jag har lärt mig galet mycket, så många delar bakom allt som inte syns.

Här kan ni läsa mer om det. Tack Consid!

Avslutar med en fin vinterbild från helgen, hoppas snön kommer tillbaka snart igen.

Mys på under kvällarna nu i december med dina nära och ta hand om er!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Att se möjligheterna

Nu när man trodde att det gick åt rätt håll. Handeln började komma igång och det mesta började rulla på. Så kom en ny seg våg igen. Jag pratar om det som alla är så trötta på, Covid-19. Kan det inte bara vara över… Men troligen kommer den hålla sig fast ett tag till.

Jag träffar människor från olika branscher i mitt arbete och här märker jag att alla tacklar det på olika sätt. Vissa branscher har drabbats hårdare än andra. Vissa har det gått bättre för än innan pandemin. Vissa var snabba att ställa om, vissa sitter fortfarande handfallna och väntar på bättre tider och låter tiden gå.

Oavsett, så är mitt råd att utnyttja tiden till max. Slå på alla cylindrar och fokusera på utveckling och optimera. Var startklar och beredd när den sega vågen har tappat höjd och planar ut. Då kommer dom som har maxat sin tid, få först utväxling.

Till er som är egen företagare eller anställd, arbeta med era kärnvärden den här tiden, extra viktigt att jobba ihop er, kan ni så har målet att bli den mest digitala aktören i er bransch, skapa webinar för era kunder. Ställ om och hitta nya affärsmodeller. Glöm inte vara synliga under den här tiden – syns man inte finns man inte, är ett citat som faktiskt stämmer. Var kreativ under den här perioden!

Slutligen vill jag säga till sjukvårdspersonalen som arbetar med Covidsmittade patienter. Ni är allas hjältar och så grymma!! Nu håller vi ut, skärper till oss att hålla social distans, ringer våra nära i riskgrupper och tvättar händerna. Snart är vi ur det och vad jag längtar!

KramP

Lämna din egen kommentar
Behind the Scenes

Edge och photoshoot

Det bästa med det här arbetet att en dag är inte lik den andra. Vi gör olika saker hela tiden och galet vad dagarna går snabbt. I tisdags gjorde vi en photoshoot mellan regnskurarna. Alltså, var tog ljuset vägen? Det blev inte riktigt ljust någon gång under dagen. Här har ni några foton behind the scenes. Grymt jobbat, tjejer!

styling by @stilijonkoping

Modell @felisiabertilsson

Styling by @storyjkpg

Matilda hos oss på Wous planerar för fler bilder och outfits. Det är mycket arbete både innan, under och efter en photoshoot. Matilda är en klippa som vet vad Wous ska andas. Efter ett intensivt arbete inför och under lanseringen av Wous så jobbade vi ihop oss snabbt

I veckan var jag bland annat och hälsade på EDGE, som är ett kvinnligt nätverk och som har målet att bli helt nationella. Kul! Edge är ett som dom kallar ett powernätverk som stöttar och peppar kvinnor både i arbetslivet och det privata. Nätverket vill inspirera, motivera och utbyta erfarenheter för att lyfta varandra. Det kommer bli kul att följa dom och kanske att vi något samarbete fram över. Kör så det ryker, Anna! Hon är grundaren till Edge och vi hade ett mycket bra samtal!

Lite pixlig bild, men det bjuder jag på idag 🙂

Ha nu en riktig skön helg, ta hand om varandra och stay safe. Om vi alla hjälper till nu så går det fortare till det normala. Okej? Själv kommer helgen för min del innefatta både vila, lite socialt, en sväng förbi kyrkogården och sen mys hemma framför brasan. vad kommer ni göra?

KramP

Lämna din egen kommentar
Visar 1-11 av 33 inlägg