Våra välgörenhetsprojekt

Vi vill göra skillnad

Ett av Wous viktiga ämnen är välgörenhet. Vi vill göra skillnad och väljer att stödja och engagera oss i olika välgörenhetsorganisationer för att ta ett samhällsansvar.

Våra samarbetspartners

Tappra Barns syfte är att samla in pengar till barn som har det tufft och hjälpa dem på lokal nivå. De följer och ser vilken nytta som görs i den egna hemstaden och styr vad pengarna går till. De stora bidragsgivarna, som primärt utgörs av små och medelstora företag, får mycket tillbaka genom att medverka på Tappra Barns olika tillställningar och aktiviteter.

I dagsläget samarbetar Tappra Barn med mer än 800 olika partners och över 6 miljoner svenska kronor har skänkts till bland annat Barndiabetesfonden, Tjejjouren Beata, NovaHuset, Tjejjouren Väst, Friends, Ronald McDonald Hus, Barnkliniken på Ryhovs länssjukhus och Jontefonden. Medlen som skänks samlas in genom olika kampanjer och events, via privatpersoner och partnerskap med företag.

Tappra Barn är i dagsläget verksamma i fyra städer; Linköping, Jönköping och Norrköping och hoppas få arbeta med fler städer.

Aldrig Ensam är en ideell organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun.

Alla kan drabbas – antingen själv eller som anhörig. Charlie Eriksson var drabbad av psykisk ohälsa, men vågade inte berätta för någon. Men efter att ha vårdats i respirator och varit nära att dö på grund av sitt sista självmordsförsök, var det slut på att leva med psykiska ohälsa i hemlighet. Han ville berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter. Det blev starten för Aldrig Ensam.

Aldrig Ensams Facebooksida har blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga. Här delar hundratusentals människor med sig av råd och erfarenheter, varje vecka. Nu utvecklar Aldrig Ensam sin verksamhet med nya engagemang för att sprida budskapet vidare.