Wous News / Inredning

Balkonger att längta efter

Det finns balkonger, sedan finns det balkonger som vi längtar efter. En balkong kan förgylla stadslivet på många sätt. Om inte annat är det en fristad att hämta energi och frisk luft på. Dessvärre glöms de bort många gånger. Hos en del försvinner den in i fasaden och ekar tomt om dagarna. Därför tipsar vi nu om hur du kan göra det mesta av din balkong inför sommaren.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Sommaren väntar runt hörnet vilket betyder att det äntligen är tid för balkonghäng. Tidigare i år skrev vi om sommarens utemöbler 2021 och tipsade om två smarta lösningar till balkongen. I dag är det däremot dags för lite mer detaljerade inredningstips för balkongen.

Gröna balkonger är sköna balkonger

Gröna blad, klätterväxter och blommor ger liv till din balkong. Det fungerar lika fint att placera ut dem på golvet, som på väggar eller i taket. Balkongen skulle även kunna betraktas som en mini-trädgård. Kanske är det dags locka fram dina gröna fingrar och plantera några frön? Kaktusar är även ett hett tips för i år.

Växter fungerar lika bra i mindre som i en större dos. Är man intresserad av det senare kanske detta inspirerar dig: en byggnad i Milano, Italien som är omringad av ett alldeles grönt balkongmyller.

Glöm inte ljuset!

Ytterligare ett sätt att väcka liv i betongen är med hjälp av lampor och ljus. Det är speciellt mysigt att bli omringad av bra belysning under sena sommarkvällar. Trenderna för i år pekar på varm belysning och levande ljus. Här kommer några tips från vår webbutik:

En klassisk ljusslinga fungerar också bra likväl till balkongen som terassen.

Besök vår webshop för mer utebelysning och inspiration.

Gör balkongen till din nya favoritplats

Det är trevligt att göra plats för växter och ljus, men glöm inte bort att göra plats för dig själv. En bra idé är att investera i en skön sitt- eller liggplats. Bekvämligheten går först i år och vi har hört att en skön möbel är det bästa botemedlet för stress. En hammock, mjuk stol eller hängmatta kan omvandla balkongen till din nya favoritplats.

På den sista bilden ser ni ett hett tips från vår webbshop; Key Largo fåtölj från Artwood. En bekväm stol som går att kombinera på oändliga sätt. Hitta mer utemöbler på Wous genom att klicka här.