Wous News / Inredning

Carl Hansen & Son i nytt samarbete med Ilse Crawford

Det danska möbelvarumärket Carl Hansen & Son fortsätter komma med produkter i en kombination av enkelhet och funktion. Gång på gång levererar varumärket kollektioner av både kvalité och finess. Denna gång är dem tillbaka i ett samarbete med Ilse Crawford, som skapat en ny färgpalett till de första stolarna som Hans J. Wegner skapade för Carl Hansen & Son under år 1950.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

First Masterpieces i ny tappning

Kollektionen heter First Masterpieces och innehåller fem av de mest ikoniska modellerna. Bland annat handlar det om klassikern CH24 och den vävda vilstolen CH25. Vidare har Ilse Crawford gett kollektionen nytt ljus genom att klä om möblerna i nya, jordnära färger. Den skandinaviska stilen träder tydligt fram i minimalismen, men med ett djup som inte liknar något annat. Crawford förklarar:

– Vi ville ta fram en färgskala som speglar tiden vi lever i, och vi tror att dessa dämpade och nedtonade nyanser tilltalar dagens målgruppVi har hämtat inspiration från målningar av den bortgångne danske konstnären Per Kirkeby, vars intresse för natur och geologi kom till uttryck på ett slående sätt i hans verk. Det här är inga enkla, trendiga eller standardmässiga inredningsfärger, utan färger som tillför djup och komplexitet i rummet.

Originaldesignern av kollektionen, Hans J. Wegner, har haft en central roll för Carl Hansen & Son under åren. I flera decennier har de förknippats med varandra och Wegner har spelat en stor roll för företagets identitet. Att förnya den klassiska kollektion gör vidare att den får nytt liv!

Ilse Crawford har definitivt lyckats med att sätta ny prägel på möblerna med de mjuka naturfärgerna. Stolarna finns att hitta på Carl Hansen & Son:s hemsida, ihop med många andra verk.

Om du vill inspireras mer utav vårens inredningsfärger, läs vår artikel Inredningsfärger till våren – dekorera efter jordens fyra element.