Wous News / Inredning

Få hyreslägenheten att kännas personlig

Bor du i en hyreslägenhet är begränsningarna när det kommer till inredning många. Det kan ofta vara svårt att få till en skön känsla i hemmet. Vi tipsar om tre knep för att få hyreslägenheten att kännas som ett hem!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Att inreda en hyreslägenhet på ett personligt sätt kan kännas omöjligt. Du får inte måla väggarna hur du vill och du får inte sätta upp vad du vill på väggarna. Det är vanligt att känna sig begränsad gällande inredning och att skapa ett trivsamt hem när man har en hyreslägenhet.

De färglösa väggarna gör det svårt att få någon riktig mysfaktor i hemmet och bristen på förvaringsutrymmen gör att lägenheten ser ständigt stökig ut. Här är våra tre bästa knep för att få hyreslägenheten att kännas som ett hem!

Dekorera med tavlor

Tavlor kan lyfta känslan i hemmet på bara några minuter. Välj ut den tristaste väggen i lägenheten och låt kreativiteten flöda! Här kan du inte bara uttrycka din stil i motiv, citat och bilder utan också i färg och form på ramar, eller varför inte blanda in lite speglar eller klockor?

Dessutom är det en tavelvägg en perfekt inredningsdetalj att matcha årstiderna. Låt hösttavlorna gå i brända toner och byt sedan ut motiven till lite ljusare pasteller när våren börjar kika fram. Och varför inte blanda in lite röda och gröna toner under jul- och vintertid. Får du inte spika i väggen? Det finns många företag som säljer klisterkrokar som är enkelt att ta ner när det är dags att flytta. Se bara till att de du hänger inte är för tungt!

Se vårt utbud av posters och tavlor här.

Ge plats åt textilerna

Gardiner, mattor, kuddar, filtar. Ja allt som är mjukt ger genast en mysigare känsla i hemmet. Här kan du leka med färg, material och form. Var inte rädd att blanda flera olika sorters material – kontraster gör rummet intressant. Prova att blanda kuddar med olika sorters textur och färg i soffan och se vilket lyft det ger till rummet. Se vårt utbud av kuddar och plädar här.

Gardiner är ett sätt att ge rummet en luftigare känsla. Varför inte ha flera i samma fönster, en skirare nära fönstret och en tjockare gardin in mot rummet? Att ha en skirare gardin med mycket ljusinsläpp är extra praktiskt om du bor på första våningen eller har mycket insyn i rummet – då kan du dra för utan att förlora ljuset. Den tjockare gardinen ger en lyxig känsla i rummet och låter dig få det mörkt om det krävs. Se till att gardinerna hänger från taket och att de täcker fönstret så lite som möjligt när gardinerna står öppna, det ger känslan av större fönster och ger ett bättre ljusinsläpp.

Mattor är också ett enkelt sätt att ge rummet en mer personlig touch. En fluffig matta att borra ner fötterna i när man vaknar på morgonen ger en bra start på dagen. Se vårt utbud av mattor här.

Låt allt få sin plats

Alla hyreslägenheter har inte dåligt med förvaring, men om din har det så vet du problemet. Du har svårt att hitta plats till alla grejer så lägenheten känns ständigt stökig. Ett enkelt och smart tips för att få ordning på saker och ting är att köpa lådor. Det finns många snygga förvaringslådor du kan stapla på varandra i ett hörn så det ändå känns genomtänkt. Vill du hellre satsa på korgar så är även det ett perfekt sätt att organisera saker på. Rulla ihop filtarna som annars ligger slängda på soffan och placera i en korg och lägg små viktiga saker som nycklar, hörlurar och plånbok i en skål i hallen för ett mer stilrent och fridfullt intryck.

Bilder från Pinterest