Wous News / Inredning

Förgyll verandan med ett utekök

För dig som brinner för somriga middagsbjudningar på verandan är uteköket ett måste. Det finns många varianter, beroende på vilken nivå du vill ta det till. Vi kommer med våra bästa tips och idéer till dig som planerar att skaffa ett utekök i sommar.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Varma kvällar på altanen, en härlig grillbuffé och glatt umgänge – ett utekök väver hela känslan! Det är perfekt för den som uppskattar att göra matlagningen till en aktivitet tillsammans. Kombinera grillen, sätt dit en fin bänk och resten går av bara glädjen.

En stabil yta

Att prioritera en stabil yta är ett måste om du tänkt låta köket stå ute i ur och skur. Dessutom är det snyggt att inreda med cement, sten och annat hållbart naturmaterial.

En stilren, enkel cementbänk fungerar perfekt till den som inte vill ha för mycket plotter eller oordning.

Utekök i minimalistisk stil

Vi alla vet hur oberäkneligt vädret i Sverige kan vara, därför kan det vara ett smart drag att sätta upp tak över ditt kök. Ett mörkare material bryter av omgivningen fint om din uteplats består av mycket grönska. En enkel variant passar den som föredrar den minimalistiska stilen.

Diskhon är ett attribut vi rekommenderar för den som vill ta med matlagningen ut i trädgården. Det underlättar för processen att ha kranvatten nära och dessutom gör det att du slipper springa fram och tillbaka.

Verandans höjdpunkt

Det finns även en del avancerade lösningar om du planerar spendera mycket tid i ditt utekök. Du skulle kunna installera en vinkyl, förvaring och annat som underlättar för matlagning utomhus. Forma köket efter grillen för ett mer enhetligt kök.

Varför inte omslutas av hela sällskapet? Installera en bar intill, eller placera utomhusmöblerna nära. Med en lösning likt dessa blir det en enkel match att skapa både matupplevelser och oförglömliga minnen tillsammans.

Oavsett hur du planerat att använda ditt utekök, finns det lösningar som passar alla. Det kan bli ett avancerat gör-det-själv-projekt, men också väldigt kul om man tar sig an projektet tillsammans med någon. Om du är typen som föredrar att ha allting klart på en gång kan vi dock rekommendera att köpa en färdig konstellation. En simpel lösning skulle även kunna vara att tillsätta en extra tillredningsbänk intill grillen.

Om du vill ha mer inspiration gällande uteplatsen listar Wous favoriterna av sommarens utemöbler här, eller shoppa dina möbelfavoriter här.