Wous News / Inredning

Gör din entré höstfin

När sommarens allra sista planterade blommor och krukor vissnar behövs det något nytt för att hälsa gäster och dig själv förstås, välkommen hem efter en dag på jobbet. Kanske har du gamla rostiga trädgårdsmöbler som står och dammar, ytbehandlade krukor och gott om mossa i gräsmattan. Då behöver du bara komplettera med lite blommor eller gräs och några vackra grenar.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Det är alltid roligt att komma hem till en fin entré efter en lång dag på jobbet, eller när du bjuder över vännerna på middag. Oavsett om du bor i hus eller lägenhet kan du alltid piffa till din entré litet som stort. Vi på Wous ska guida dig hur:

Nu när mörkret börjar komma tidigare och tidigare är tända ljus i lyktor inbjudande. Här kan du jobba med fler lyktor i olika storlekar för att få till en pampig och mysig entré. Viktigt att tänka på är dock att ställa ljusen på ett säkert ställe så de inte kan blåsa ner och fatta eld. 

Att jobba med mossa är ett vinnande koncept i höst och vinter. Piffa upp mossan med några röda äpplen eller en orkidékvist nedstucken i ett provrör eller annan liten vas dold under mosstäcket. Det behöver inte vara så avancerat alla gånger, utan det enkla är ofta det vackra.

Att jobba med dörrkransar är en simpel men ack så trevlig detalj. Köp en färdig på torghandeln eller gör din egen krans av material från trädgården. Här kan du få inspiration på olika sorters dörrkransar. 

Gjutjärn och betong är trevliga material att jobba med när det kommer till krukor. Den patinerade ytan som kommer av att stå ut i alla väder blir extra fin i kontrast med sköna blomster eller släta stenar.

Plantera ljung. Den rikblommiga ljungen finns i flera färger och klarar sig i kalla temperaturer. Kombinera planteringen med andra höstväxter som prydnadskål, murgröna, cyklamen och silvergirland. Ett tips är också att dekorera med vasstrån, tallkvistar och kottar. Det gör att din höstplantering får ett ombonat och välkomnande intryck.

Bilder från Pinterest