Wous News / Inredning

Höstens dukningstrender

När hösten gör entré, så blir det roligare och man får mer inspiration till att duka. Men vad ska man tänka på? Wous guidar dig vad som är viktigt och hur trenderna för dukningen är i höst. Nu kan man dessutom bjuda hem så många vänner man vill igen!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Det man ser generellt i höst är att dukningen ska vara “more than less”. Våga mer, det har aldrig funnits så mycket dekoration till dukning som nu. Duken är grunden för att få en ombonad känsla och som har vuxit sig stark tillbaka. Linnedukar trenderar och det finns i många kulörer. Det är bara fantasin som sätter gränsen, men jordfärgerna är fortfarande stort i dukningen.

Ett av de självklara till dukningen som alltid finns på bordet under höst- och vinter halvåret, är förstås ljusen. De får gärna vara i färg, smala som tjocka under 2021.

Blommorna kan du plocka av vad som finns ute, grenar eller något fint torkat gräs eller om man vill ta färska snittblommor från butik. Låt din fantasi flöda, allt passar nu. Variera med flera olika blommor – se istället färg och form! Använd gärna vaser i genomskinliga glas i olika höjder på bordet för att göra det mer levande.

Det är mer färgat porslin i höst med i olika färgkombinationer. Blanda som du vill, inget är fel i höst.

Hållbarhet kan man även tänka i dukning, både material på dukar, servetter som dekoration och porslinet. Välj porslin men hög kvalitet som är slitstarkt. Om du är ute efter att komplettera din servis, tänk på att välja något från de större tillverkarna, där chansen är större att servisen finns kvar längre i sortimentet. Välj ett neutralt porslin så kan du kombinera med annat du redan har hemma.

Men vill du gärna ha en mer ljusare dukning, så fungerar det – som alltid och som går aldrig ut tiden.

Bilderna: Pinterest