Wous News / Inredning

Inred ditt hemmakontor med känsla

Hösten är på ingång och skolan och jobb är i full gång. Något som fortsätter hänga med oss i höst är den pågående pandemin och allt vad det innebär. Många sitter därför hemma och jobbar eller pluggar, och därför har ett hemmakontor aldrig varit viktigare än nu. Vi på Wous ger dig fyra tips på vad du ska tänka på när du inreder ditt hemmakontor.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Utvald arbetsyta
Att jobba hemma gör att man lätt blir bekväm och slår sig ned i soffan med en kopp kaffe och tv:n i bakgrunden. Visst är det skönt en stund, men att skilja på jobb och fritid är viktigt, och extra viktigt blir det för dig som sitter hemma. Ha därför en utvald arbetsyta där du har allt viktigt. Det behöver inte vara någon större yta som tar plats då de flesta jobbar från sin laptop. Så när du ”går hem från jobbet” så släpper du allt och är ledig för kvällen.

Länk: stol

Ordning och reda
Se till att hålla arbetsytan städat och sprid inte ut dig över hela hemmet. Använd förvaringsboxar, hyllor, pärmar etc för att hålla koll på dina grejer. Ordning och reda är nyckeln till ett stressfritt sinne.

Länk: skrivbord

Inspirerande arbetsyta
Att jobba hemma kan ibland göra dig oinspirerad då du befinner dig på samma ställe både på jobbtid och på fritid. Skapa därför en inspirerande arbetsyta genom att piffa till den lite extra. Häng upp en fin poster eller lägg några coffee table books på varandra och ställ en fin växt på. Låt fantasin flöda!

Rätt belysning
Hemma vill du antagligen ha en mysig belysning för att skapa en harmonisk miljö. Det är dock något som inte håller i längden om du ska jobba hemma över en längre tid. Då blir du lätt trött och omotiverad och dagen kommer kännas så lång. Se därför till att en bordlampa som lyser upp din arbetsyta.

Länk: Bok 1 // Bok 2

Bild från Newport

Länk: poster