Wous News / Inredning

Inredning som trendar 2021

Det nya året har bara varit i två dagar men redan drömmer sig många bort till hur inredningen kommer se ut i år. Här är nio tips på inredningstrender 2021.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Nu är det nytt år och nya möjligheter! Det är alltid lika spännande att se vilka trender som kommer. En trivsam hemmamiljö står i fokus i inredningen 2021. Att skapa en hem där vi kan samla energi och få inspiration. Hemmet är viktigare än någonsin nu när den rådande pandemin sköljts som en våg över världen under 2020.  

Beigt och naturfärgat

Vi såg beigt och naturfärgat redan under 2020 och de fortsätter trenda även 2021. Dessa färger bidrar till ett lugn och en harmonisk känsla i hemmet, vilket är precis den känsla vi vill skapa. Jobba med ton-i-ton av olika färger av beigt så upplevs hemmet mer naturligt och ombonat.

Ljust trä

Ljust trä dominerar i inredningen 2021. Allt ifrån ljust trä på möbler, golv och tak. Trät får gärna vara obehandlat för att få in det taktila i inredningen. Så snyggt!

Blickfångande föremål

Less is more! Ett begrepp som hänger med inredningen in i 2021. Istället för att ha massvis med olika detaljer överallt så satsa på ett blickgångande föremål. Ett föremål som sticker ut och drar alla blickar till sig. Det kan vara en lampa, en designstol eller en skulptur. 

Grafisk ansiktskonst

Den grafiska ansiktskonsten kommer vi få se mer av 2021. Den tog en stor plats i inredningen i år 2020 och den fortsätter att trenda. Vi ser de grafiska ansiktskonsterna på allt från kuddar och tavlor till vaser och skulpturer. 

Ta in naturen i ditt hem

Nästa år uppmanas vi att ta in naturen i hemmet då klimattänket blir större och större för var år som går. Känslan av att återskapa naturens yttre – inne hos dig. Gröna växter och enkla trädgårdslandskap är nyckeln till inredningen 2021. 

Havets djur- och växtliv

Att ta in havets djur- och växtrike i inredningen såg vi redan 2020. Det blir mer detaljer som vaser, fat och skålar formande som snäckor. Havet blir en ännu större inspirationskälla och oregelbundna former och havsblåa detaljer i nedbrytbara material från haven och naturen blir allt mer populärt.

Speglar

Speglar har varit en stor del av inredningen i flera år, men 2021 är det flera speglar som gäller. Blanda olika storlekar och former och placera de på ställen som ger fina ljusreflektioner. 

Runda och mjuka former

Inred med mycket runda och mjuka former för att skapa det lugna harmoniska och hem som vi vill skapa. Runda former på allt ifrån möbler, speglar, mattor och andra inredningsdetaljer.

Mattor

Att mattor blir en del av inredningen är en stor trend 2021. Som ett förlängd arm i miljötänket blir det nu inne med mattor återvunna av plastflaskor. Med hjälp av att återvinna plastflaskorna till petyarn – en hårtunn tråd, kan de användas på nytt. Resultatet är ett mjukt polyestergarn som både för ögat och handen påminner om ull.

Går du tankarna att göra om hemma så har du nu fått inspiration på vad som trendar i inredningen 2021. Vi ser verkligen fram emot vad 2021 har att erbjuda i inredningsväg! Du ser hela Wous utbud av inredning här.

Bilder från Pinterest