Wous News / Inredning

Inredningsfärger till våren – dekorera efter jordens fyra element

Out with the old and in with the new! Våren är på intåg och känner vi inte alla oss redo för något nytt? Det är dags att stöka om där hemma och låta hemmet andas lite mer vår än vinter. Scrolla ner för de trendigaste inredningsfärger för 2021 och för att veta hur färgerna faktiskt påverkar dig!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Vi går mot ljusare tider och i vanlig ordning inför kommande säsong vill vi känna oss uppdaterade. Har du beslutsångest när du väljer färg eller stil när du köper hem nya prylar? För att du ska veta vilken färg som plockar fram vilken känsla hos dig så har vi delat upp de fyra trendigaste inredningsfärger för 2021 i jordens fyra element. Välj först vilken känsla du vill att ditt hem ska förmedla det här året och välj därefter vilken färg du vill välkomna våren med!

Soft Naturell – Jord

Minimalistiskt behöver inte kännas kallt eller tomt. Den här paletten är ett urval av varma sköna cremefärgade toner och i en värld fylld av kaos dras vi till ordning och harmoni vilket naturliga nyanser erbjuder. Det här temat kanske inte känns vågat eller skriker efter uppmärksamhet men dess mjuka och tydliga känsla kan ha större påverkan till en balans och struktur i livet än vi tror. Beiget eller greige med svart som accentfärg är en av Wous favoriter när det kommer till vårens inredningsfärger!

Jordnära färger – Eld

Ett element med inspiration av varma, jordiga och brända toner har under många år fört oss samman. Guldiga toner från kulturer som Marocko eller Mexico med en touch av Indien och Arabien. Färger man mår bra av och lätt kan anpassa som murrig och tung eller lätt och luftig beroende på säsong. De orangea och gula tonerna får oss att känna en gemenskap och självsäkerhet.

Lätta pasteller – Luft

Färg är ett måste för det artistiska hemmet. Bland de här tonerna kan du inspireras, känna dig peppad, nya ideer kan ta form och dagdrömmar eller påhitt välkomnas. Pastellfärgerna är för de som uppskattar design och är mån om historien bakom inredning och dess betydelse. Färgerna är både retro och nytänkande, bärande på en vintage känsla mixat med det medeltida Norden som gör oss riktigt taggade på våren!

Nordisk Blå – Vatten

Medan de varma färgerna skapar trygghet, får havet och himlen oss att flyta. De öppnar oss för det okända och oändliga. De grå-blåa haven, krispiga molnen och stenfärgade bergen är färgerna som står för frihet och dit vi drar oss, i en värld fylld av distraktioner ger botaniska och stenliknande kulörer oss en enkelhet. Känslan skapar på så vis en fristad och uppmanar oss att varva ned och vila.

Artikeln är baserad på Feng Shui-läran om hur den fysiska miljön påverkar oss.
Bilder från Pinterest.

Den senaste inredningen för att dekorera till våren hittar du här: https://wous.se/kategori/inredning/dekorera/