Wous News / Inredning

Mattan gör helheten i ditt vardagsrum

Mattor är en otroligt viktig detalj i inredningen. Inte bara för att få till en mysig i rummet, utan också för att symmetrin ska kännas rätt. Hur ska man placera en matta för att få till den perfekta känslan i vardagsrummet? Vi guidar dig!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Att inreda i ett hem kan verka enkelt till en början, men när sakerna väl är på plats kan det ofta kännas som att något fattas. Något som är viktigt när det kommer till inredning är mattan. Hur mattan ligger placerad i vardagsrummet för att skapa en bra helhetskänsla kan vara svårt. 

Det finns två saker att ha i åtanke som kanske är viktigast av allt – storleken och formen på mattan. Det finns tumregler och riktlinjer på vilken storlek mattan bör ha för att utnyttja rummets rymd på bästa sätt. Det är vanligaste är att välja en för liten matta, det beror oftast för att mattan alltid känns större när du visualiserar storleken på mattan när man börjar måtta.

Mattan ska vara minst lika bred som din soffa. Alla möbler i soffgruppen ska placeras på mattan för att ge en enhetlig känsla och ett harmoniskt intryck. Detta gäller både soffa, soffbord, fåtöljer och sittpuffar. Det kan fungera att endast placera frambenen på fåtöljen på mattan om så önskas, men det beror på vad för typ av fåtölj det är och hur rummet ser ut i övrigt. Har du ett mellanrum mellan mattkanten och soffan blir helhetsuttrycket inte lika enhetligt ut, utan ser mer ogenomtänkt ut. 

Vårt tips är att se till att köpa en stor matta, kanske större än du tror passar – du kommer inte ångra dig!

Bilder från Pinterest