Wous News / Inredning

Miss Oxford Design hyllar kvinnan i sin design

Bakom det svenska designföretaget Miss Oxford Design ligger en inspiration med ett brett kreativt arbete och där kvinnan står i fokus. Grundaren och designern Sofie Breslin vill hylla kvinnans styrka och mod i designen.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Sofie Breslins första kollektion i Miss Oxfords Design heter Woman´s magical forces och består av läder, trä och metall. De utvalda komponenterna i Miss Oxford Designs första kollektion skapar tillsammans en känsla som ger ett välbefinnande och en kreativ harmonisk känsla.

– Läder, trä och metall har alltid varit en stor inspirationskälla för mig. Känslan som skapas med dessa kombinationer blir harmonisk i både färgval och form, det är denna känslan jag vill förmedla, till alla hem, med min design, säger Sofie Breslin i ett pressmeddelande. 

“En kvinnas hjärta och själ är fyllt av styrka, inte bara här utan världen över”

Att Sofie väljer att lyfta fram den kvinnliga kraften i designen är ett självklart val enligt henne själv.

– En kvinnas hjärta och själ är fyllt av styrka, inte bara här utan världen över. Kvinnor har en fantastisk inre kraft som jag anser är magisk och mycket vacker och som är viktig att veta om, tro på och ta tillvara på. Den där kraften är svår att ta på, men jag tror att kvinnor där ute förstår och känner kraften som jag lyfter fram. Det är en kraft som vi idag inte pratar så mycket om då man inte kan se eller ta på den, den finns bara inom oss. Det var här jag fick inspirationen till att visa den kvinnliga kraften och uttrycka den materiellt i min design och i min första kollektion – Woman´s magical forces.

Den första kollektionen består av stolen ”The Lady” och ramen ”The Strength”. Stolen är designad med runda och vackra former som möter raka sträckta linjer. De raka linjerna i mötet med de runda vackra formerna, symboliserar den kvinnliga styrkan och kraften.

Ramen med rakan linjer och sträckt rygg möter de runda formerna på kortsidorna. Dels med metallstycket i form av Miss Oxford Designs logga och på andra sidan med läderflärpen som är formad som en rundad vacker ögla. 

– Jag ser gärna att min stol ”The Lady” och min ram ”The Strength” tar plats på företagen och hotellen världen över. Det är viktigt att vi kvinnor tar mer plats och att vi alla påminns, ser och tar tillvara på den kvinnliga kraften. Om alla vågar släppa in den kvinnliga kraften så kommer vi snart se företag och hotellkedjor drivas framåt och utvecklas så som vi aldrig någonsin skådat, avslutar Sofie Breslin.

Vi på Wous hejar på och ser fram emot nästa kollektion där kvinnor återigen hyllas i designen.