Wous News / Inredning

När hallen blir trivsam och smart

Hallen är ett rum som ofta glöms bort, trots att det är det första man möts av när man kommer hem till någon. Vi på Wous tipsar om hur du omvandlar en tråkig hall till ett av favoritrummen i hemmet.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Ett personligt vardagsrum, ett mysigt sovrum och ett trivsamt kök pratas det mycket om när vi inreder våra hem. Men många glömmer bort hallen, som är minst lika viktig om inte viktigare, för första intrycket. 

Oavsett om din hall är kvadratisk, långsmal, liten eller rymlig så behöver det inte vara för avancerat för att få till en trevlig miljö och ett bra första intryck. Med bra förvaring, ett öppet intryck och genomtänkta detaljer kommer du långt. 

Hallen är inte bara ett rum du hänger av dig ytterkläderna och sen går vidare, det är så mycket mer. Det är ett första intryck av hemmet, välkomnande för gäster samtidigt som det är ett perfekt rum för mycket förvaring. 

Har du en liten hall är ett hett tips att jobba mycket med speglar. Har du en garderob kan du byta ut dörren till spegelglas, satsa annars på en helkroppsspegel som pryder väggarna. Det ger ett större och mer luftigt intryck. 

Har du istället en långsmal hall bör du satsa på att inreda på höjden istället för bredden. En garderob från golv till tak rymmer mycket mer än du tror. Du blir av med de grejer du inte vill ska synas vilket gör hallen till ett stilrent rum och ett lugnt första intryck.

En gemensam faktor för alla hallar, oavsett storlek, är att det behövs någon form av sittplats. Har du en liten och långsmal hall är en snygg designpall ett bra alternativ. Medan om hallen är större och rymlig bör du definitivt satsa på en rejäl sittbänk eller någon form av större fåtölj. Det som är bra med en sittbänk är att de i många fall är inbyggd förvaring för skor, så slipper alla vinterkängor stå överallt i hallen. 

Samtliga bilder från Pinterest