Wous News / Inredning

Olika stilar på kök – vilken är din favorit?

Är det dags att renovera köket? Eller går du runt i drömmarnas värld och drömmer om ett nytt kök? Det finns många olika stilar på kök och det kan vara svårt att veta vad som passar hos just dig. Här kommer härlig inspiration på drömkök med olika stilar!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Hur vill du att ditt nya kök ska se ut? Köket sägs vara bostadens viktigaste rum, och därför är det förstås viktigt att det är en trivsam plats som inbjuder till både matlagning och gemenskap.

Köksöar är något som fortfarande trendar oavsett vilka färger eller vilken touch köket har. Även stora vitrinskåp eller skåp med glasskiva så man får en inbjudande känsla av vad som befinner sig innanför är populärt. Det ska synas vad som finns i köket och vad det används till. Skärbrädor, marmorbrickor, salt- och pepparkvarn, färska kryddor och kokböcker får gärna stå framme för en levande känsla.

Mörkt och rustikt kök

Vi lagar gärna mat i mörka, rustika kök med olika träslag som influeras från hela världen. Mörka, gärna svarta, luckor och detaljer som diskho och kran är den absolut senaste trenden. Även grått i alla nyanser är populärt, och givetvis vitt som aldrig blir omodernt när det kommer till kök.

Lantlig stil

Det är mångas dröm att få laga helgmiddagen i ett stort kök av lantlig stil. När det kommer till den lantliga stilen är trämaterial en självklar del i både möbler, luckor, skåp och bänkskivor. Du kan även mixa vitmålat trä med obehandlade ytor och romantiska detaljer. Vill du gå all in ska du satsa på en diskho i porslin, mönstrade tapeter och rustika möbler för en helhetskänsla.

Industri-känsla

Rått och rustikt med klassiska och hållbara material skapar en tidlös känsla i ett industriinspirerat kök. Här ska du jobba mycket med stål och rostfria detaljer för att få till den industriella känslan. För precis som inom industrin är det funktionellt och hållbart material som gäller för att fixa stilen. 

Minimalistisk touch

Okomplicerat och avskalat, men fortfarande stilrent och tjusigt. Den minimalistiska stilen låter möbler och inredningsdetaljerna ta plats och håller sig snyggt i bakgrunden. Att jobba med kulörer som går ton i ton är ett smart drag om du vill få till den minimalistiska känslan då det skapar en stillsam helhet. Att jobba med raka linjer är även det ett smart drag. Skippa gärna luckor med inristade mönster. 

Skandinavisk stil 

Att inte sticka ut och något håll kan vara ett vinnande koncept. Det behöver nämligen inte vara avancerat för att vara snyggt. Att jobba med en bänkskiva i ljus marmor och ljusa luckor är ett säkert kort om du gillar den eleganta stilen.

Bilder från Pinterest