Wous News / Inredning

Porslin som gör din dukning personlig

Att duka med fint porslin gör inte bara känslan härligare, utan maten smakar också liiiite bättre. Bli inspirerad av porslin till din nästa dukning nedan!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Måltider och fikastunder är en viktig del av ett gott liv. Oavsett om det gäller eftermiddagskoppen i solen eller en middag med vännerna så smakar allt lite bättre med fint porslin. Duka för en kväll att minnas och skapa en personlig stil genom att kombinera olika färger och kollektioner.

Stengods, benporslin, lergods, flintgods och fältspat, ja listan kan göras lång. Att det finns olika typer av porslin är inget nytt. Du kan stöta på flera av dessa typer av porslin i koppen du använder till morgonkaffet, tallriken du använder till lunch och finporslinet du använder till helgens bjudningar. Ordet porslin är egentligen flera olika typer av material men som alla består av kvarts, fältspat och kaolin. Genom att blanda de olika materialen kan man skapa material med olika egenskaper och utseende. Porslinet härstammar från Kina där man skapat porslin i över 10 000 år, och på engelska heter porslin ”china”.

 

Gult är en av årets största kulörer i mode och inredning, så varför inte satsa på att plocka upp den glädjefyllda färgen även till det dukade bordet? 

Det klassiska porslinet har aldrig vara så trendigt som nu. Våga gärna blanda din dukning av fler olika serviser, så blir känslan mer liv och lekfullt för dina gäster.

Bild: Rörstrand
Bild: Rörstrand

Att blanda färger i sin dukning fortsätter 2021.

Bild: Rörstrand

Men för den som älskar det minimalistiska och stilrena porslinet så finns det är utbud av det med under 2021. Med jordnära färger av dukar och servetter så skapar man ett lugn i sin dukning med vitt porslin. Sen bara en lite grönkvist till, som pricken över i:et!