Wous News / Inredning

Så inreder du med torkade växter

Torkade växter i olika varianter hittar vi överallt idag. I inredningstidningar, mäklarbilder, hos stylister och i butiker. Vilka är de bästa blommorna att torka? Hur inreder man det på bästa sätt?

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Med pampasgräset i spetsen har torkade växter tagit en allt större plats i inredningen, och visst förstår man trenden. De passar nästan överallt och står länge, så du slipper köpa nya blommor varje vecka. Eterneller, eller evighetsblommor, är ett säkert stilkort när det kommer till inredning. 

Idag finns det butiker som endast fokuserar på torkade växter där du kan välja ut och styla din egna bukett, men du kan även torka dina favoritväxter själv. Hortensia, protea, craspedia, eukalyptus och banksia är några växter som är populära att torka. Ett tips är att torka blommorna på en gång istället för att torka sådana som redan stått länge, risken är att de ser men vissna ut då. 

Hur stylar man torkade växter?

Det går att styla torkade växter på olika vis. Exempelvis är pampasgräs och eukalyptus väldigt fina och ståtliga för sig själva, men blir även fint att blanda med andra torkade växter. Vill man ändå ha levande blommor kan man torkade och levande växter för att skapa en fin mix.

Använd torkade växter enskilt eller i bukett. För en maxad bukett bör du blanda stora och små blommor och använda kontraster av färg, textur och form. Gärna med mycket volym så den blir stor och maffig. 

Bilder från Pinterest