Wous News / Inredning

Så ser svenskarnas drömbadrum ut

Hur ser ditt drömbadrum ut? Om det innefattar mässing, marmor eller en minimalistisk hotellkänsla är du inte ensam. Det är stilarna som toppar önskelistan på hur svenskarnas drömbadrum ser ut. Här delar vi på Wous med oss av tips om hur du skapar samma känsla i ditt badrum.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Skandinavisk design har tagit Sverige med storm och just när vi tror att trenden ska lägga sig, så inser vi att vi inte får nog av vår avskalade och funktionella stil. Det vi idag benämner skandinavisk design och inredningsstil, fick sitt genomslag år 1930 i samband med Stockholmsutställningen som var en nationell utställning kring formgivning och arkitektur. Skandinavisk design karakteriserades då som nu av funktionalitet, enkelhet och minimalism.

– Svenskar är väldigt trendkänsliga och att vi vill ha badrum med inslag av mässingsdetaljer är ytterligare ett kvitto på det. Och med små enkla medel kan du uppgradera ditt badrum för att skapa badrummet du drömmer om, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige i ett pressmeddelande.

Så lyckas du med drömbadrummet

Mässing och marmor – Byt ut handtagen du har på badrumsskåpet till mässing och investera i en stilfull kran. Genom att ytterligare placera handfatet på en marmorskiva lyckas du både skapa en modern, stilren och lyxig atmosfär i badrummet.

Hotellkänsla – Någonting som länge förknippats med lyx. Byt ut din badrumsmatta och gamla handdukar till textiler som går i jordnära och lugna toner. Sätt upp en tavla eller köp en lyxig tvål. Om budgeten är större, kan du även investera i en regndusch för att maximera hotellkänslan.

Minimalism – I ett badrum är det lätt att det samlas mycket prylar som inte har någon given plats. För att bli av med plottret och bli ett med det minimalistiska gäller det att jobba smart med förvaringen. Ett djupt badrumsskåp sväljer en hel del och ett tips är att förvara småsaker i vackra burkar och askar.