Wous News / Inredning

Så skapar du ett trivsamt vardagsrum

Varma kulörer, stora kuddar i soffan och en skön matta under fötterna. När graderna utomhus sjunker blir det allt viktigare med ett mysigt vardagsrum. Så skapar du myskänslan i ditt vardagsrum.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Vardagsrummet är, efter köket, det mest sociala rummet i hemmet. Därför är det extra viktigt att se till att det är hemtrevligt, mysigt och välplanerat. Vi listar fem knep som gör ditt vardagsrum mysigt.

En stor matta ger ett varmt första intryck

En stor, mjuk och fluffig matta binder samman helheten i vardagsrummet och gett ett varmt och mjukt första intryck. Ju större och fluffigare, desto bättre!

Ett tips är att har du en stram och slät soffa är det fint med en ruggig och fluffig matta för att skapa kontraster i rummet.

Mycket textil för ett ombonad känsla

För att skapa ett mysigt och varmt första utryck är det viktigt att, utöver en stor matta, jobba mycket med textiler. Arbeta med lager-på-lager när det kommer till prydnadskuddar i soffan. Addera några extra större kuddar och plädar och häng upp tunga sammetsgardiner för att få till en riktigt ombonad känsla.  

Jobba med ljuskällor

När det börjar bli mörkt utomhus är det viktigt att man har något som lyser upp inomhus. Det man ska tänka på är att det ska ljusa upp på rätt sätt. En taklampa ger sällan ett skönt och mysigt ljus. Tänd istället levande ljus och jobba med ljuskällor som ger ett varmt ljus. Till er som har en öppen spis är det bara att gratulera, här skapas en mysstämning på en helt ny nivå. Men till er som inte har den turen, så finns ett annat bra knep. Sätt på en brasa på tv:n och låt den rulla. Trots att den fysiskt inte ger ifrån sig någon värme så kan vi garantera att det kommer kännas värmare i rummet!

Välj varma kulörer

Vill du få till en varm känsla i rummet är det varma kulörer du ska jobba med. Brända färger som orange och röd trendar just nu. Byt ut detaljer som kuddar, plädar och gardiner, men vill du istället vara mer vågad är det kanske en ny väggfärg du ska satsa på? 

Jotun 12120 Desert Pink

Grönska är pricken över i:et 

Pricken över i:et i ett mysigt vardagsrum är ofta de grönskande detaljerna, men de är lätta att glömma bort när man inreder – speciellt under vinterhalvåret. 

För dig som glömmer bort att vattna är torkade blommor ett smart knep att inreda med. Det skapar en sista touch för ett hemtrevligt vardagsrum. En strak trend som håller i sig även i höst och vinter.

Bilder från Pinterest