Wous News / Inredning

Växter som trendar – lättskött och fokus på bladen

Växter och blomster är väldigt enkla medel för att förgylla ditt hem med färg och liv. Minimalistiskt, maffigt, färgglatt eller lättskött – oavsett vad du söker så kommer du hitta något som du gillar! Scrolla ner för att ta del av Wous guide genom grönskans trender.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Maffiga växter

En eller flera stora växter med detaljrika blad kan inte gå fel. Matcha med en pampig kruka och ställ den på en piedestal för ett ännu maffigare intryck. Mixa med olika höjder och bladformer på dina växter för en harmonisk helhet och ”oas-känsla”.

Kaktusar – en trend som aldrig dör

Stilrena, många varianter och minimal omsorg. Kaktusar är exemplariska växter för dig som gillar det minimalistiska, saknar gröna fingrar men vill ha lite inslag av grönska i hemmet. Det bästa är att ingen kaktus är den andra lik och variationerna är snudd på obegränsade. Inspireras av bilderna nedan!

Palettblad – färgrika växter

För en lättskött och vacker växt i hemmet bör du inreda med en palettbladsväxt. Den trivs i luftiga och ljusa rum och ju mer ljus den får desto mer fantastiska färgskiftningar får bladen. Och om du sköter om den väl kan du få en riktigt maffig och hög växt som definitivt ger karaktär till rummet.

Yuccapalmen – både små och stora

Bjud in tropiska i teman i hemmet med hjälp av den ståtliga yuccapalmen. Ännu en lättskött och stilren växt som passar in var som helst. Har du inte plats för ett stort träd så funkar de små varianterna minst lika bra. Perfekta att ställa på fönsterbrädan nu när solen börjar titta fram igen.

Lyckoklövern Oxalis Triangularis

Oxalis karaktäristiska blad och färg gör den till en unik detalj i hemmet. Den kräver lite mer omsorg men om du håller jorden fuktig, ger växtnäring och undviker stark sol så bör den klara sig utmärkt. Plantan har små ljusrosa blommor som visar sig under dagen och stänger sig när kvällen anländer.

Både gamla godingar och nya utmanare förväntas vi se i vårens hem. Vi tror palettbladsväxterna kommer bli riktigt efterfrågade i blomsterbutikerna framöver! Hittade du någon ny favorit?

Du har väl inte missat våran artikel om torkade växter? Här hittar du den som ger dig inspiration till din bukett!

Bilder från Pinterest