Wous News / Karriär

Framtidens onlinemöten och att umgås digitalt

Förra året skedde det en explosion av onlinemöten på grund av ’’ni-vet-vad’’. Rutiner hamnade på sniskan, ’’buffer-face’’ blev ett nytt ord och vi fick ställa om till en mer teknisk värld. Men vad kommer hända i framtiden? Vilka är de bästa tipsen för att vara effektiv hemma? Hur lyckas man med digitala möten? Wous svarar på alla dina frågor!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Anordna lyckade onlinemöten

Känns onlinemöten opersonliga och röriga? Här listar vi våra bästa tips för ett lyckat möte som både deltagare och mötesanordnare kan dra nytta av. 

Vad säger experterna om framtida onlinemöten?

Hur kommer våra möten se ut i framtiden? Kommer hologram bli det nya sättet att umgås? Vi har pratat med Informationsteknik som är experter inom distansmöteslösningar och utrustning och de har gett sin syn på detta.

Annie Peterson, som arbetar på Informationsteknik, berättar att 2020 verkligen satte fart på utvecklingen av digitala lösningar, där fysiska möten i större mån har ersatts av videomöten och allt fler efterfrågar lösningar för onlinemöten.
– Många av efterfrågningarna har involverat hybridlösningar, där deltagare kan vara både på plats och hemifrån. Användarvänlighet och snygga lösningar ’’som bara funkar’’ är viktigt för kunderna, fortsätter Annie.

Hologram har varit en snackis ett tag efter att vi sett spektakulära konserter med forna artister som gått ur tiden, exempelvis Whitney Houston och Michael Jackson. Vi frågade Annie om hur hon ser på framtiden och om hon tror hologram kommer äntra våra onlinemöten. 
– På sikt kanske ja, tekniken finns redan där. Om någon av de stora mötestjänsterna Zoom eller Webex t.ex. erbjuder hologram i sina tjänster lär det säkerligen gå snabbt och bli ”kapprustning” mellan de olika leverantörerna. I framtiden tror jag att människor kommer att fortsätta vilja träffas fysiskt men alternativet att vara med på distans kommer alltid att erbjudas.

Bli mer effektiv hemma

Vi vet alla att det kan vara svårt att hålla motivationen uppe, ha rutiner och skilja på arbete och fritid när man jobbar hemifrån. Kom ihåg att du inte är den enda och vi sitter alla i samma båt. Här kommer några tips för att få ordning på hemmaarbetet!

Deppa inte ihop – vi kan fortfarande umgås

Digital AW – Sätt dig bekvämt, plocka fram snacks, dryck och kör en afterwork digitalt. Anordna en frågesport med t.ex. Kahoot där ni varvar kunskapsfrågor med oseriösa. Med lite fantasi kan vi umgås ”som vanligt” – bara att kramarna får vänta ett tag till.

Digital Lunch – Antingen med kollegor eller kompisar. Inte nog med att du får stilla din sociala hunger utan du får även ordentlig lunch.

Teleparty (Netflix Party) – Samla kompisarna och se en film ihop på distans! Med denna tjänst kan ni synka filmen så ni kan se den ihop. Det finns också en chattfunktionen så ni kan skriva till varandra samtidigt. Funkar med webbläsaren Chrome och är helt gratis.

Man som har en digital after work med sina kollegor via datorn.

Här kan du läsa om hur du håller dig aktiv med ett stillasittande jobb!