Wous News / Karriär

Kamala Harris skriver historia

Kamala Harris, 56 år, har krossat flera viktiga glastak under sin karriär, men det här slår förstås ut allt. Nu blir hon inte bara USA:s första kvinnliga vicepresident, utan även USA:s första svarta vicepresident någonsin.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Presidentvalet i USA har varit på tapeten överallt den senaste tiden och häromdagen blev det klart. Ett resultat som går till historien! Joe Biden blir USA:s 46 president och Kamala Harris blir vicepresident. Kamala blir då både den första kvinnliga, men också första svarta vicepresidenten någonsin. Hon krossar härmed det imaginära glastak Hillary Clinton pratade om 2016. 

– Alla flickor ser att det här är möjligheternas land, sa Kamala Harris i samband med sitt och Bidens segertal. Hon fortsätter med att säga, jag är den första kvinnan som blir vicepresident men inte den sista.

Se hela Kamala Harris segertal här:

Många beskriver Kamala som orädd, säker och banbrytande. Hon tar ofta de utsattas parti i frågor som gäller sexuella övergrepp, kvinnor och barns rättigheter samt HBTQI-frågor. Detta är ett steg i rätt riktning och något som sågs som en absolut nödvändighet för att kunna ena landet efter årets våldsamma kravaller och medborgarnas kamp för svartas rättigheter.

Kamala Harris gav sig först in i presidentkampen som en av Demokraternas kandidater i år. Men kampanjen tog aldrig riktigt fart och efter att ha dragit sig ur racet blev hon erbjuden rollen som Bidens vicepresident. År 2024 väntas Kamala Harris göra ett nytt försök att bli USA:s första kvinnliga president.

Vi på Wous hyllar kvinnor som hyllas bör och Kamala Harris är inget undantag. Hon kommer definitivt gå til historieböckerna!

Foto: Adam Schultz