Wous News / Karriär

Nygammal tapetjätte på marknaden

Entreprenörsparet Irene och Christofer Gimmersta, ägare av tidigare tapetföretagen Rebel Walls och Sandberg Wallpaper, har slagit ihop företagen och bildat ny tapetjätte.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Irene Gimmersta som idag äger Gimmersta Wallpaper AB tillsammans med sin man Christofer, ägde både Rebel Walls och Sandberg Wallpaper som säljer tapeter på nätet. Rebel Wallpaper grundades redan 1925 och är nu i tredje generationen. 

– Jag tror inte att vare sig jag eller min man Christofer hade sysslat med tapeter om det inte hade varit för Folke (Christofers morfar) som startade sin bana som springpojke i en tapetbutik i centrala Borås, berättar Irene.

Att Irene och Christofer skulle bli entreprenörer var rätt självklart. De har hängt ihop sedan de båda var 15 år gamla och startat flera bolag tillsammans. Christofer är från en företagsfamilj och Irene är född i Bukarest under kommunismens tid med en medfödd törst att gå sin egen väg. 

– Rebel Walls startades samtidigt som Sandberg Wallpaper förvärvades och vi blev föräldrar år 2012 så man kan säga att vi fick trillingar. Sandberg är ett anrikt varumärke och ett familjeföretag som valde oss till att föra traditionen vidare, säger Irene. 

Samarbetat med H&M

Rebel Walls har tidigare samarbetat med H&M där deras tapeter såldes på H&M Homes hemsida. Där har de främst jobbat med att tillverka butikskommunikation till H&M som gått till butiker världen över.

– Vårt långsiktiga mål är att skapa platser att längta till, både hos våra kunder och på vår arbetsplats.

Irene förklarar att tapetvärlden är liten och familjär. Det finns många familjeföretag med lång historia så det upplevs som en enda stor familj när man träffas på stora internationella konferenser. Hon säger att det är en snäll bransch som alltid tänker långsiktigt. ”Har man en gång kommit in i tapetvärlden blir man ofta kvar”.

Sammanslagningen mellan Rebel Walls och Sandberg Wallpaper var ett resultat av pandemin. Som bolag innebär det att de idag har en stabil position med stark kompetens. Gimmersta Wallpaper AB blir en plattform för tillväxt av våra båda varumärken. Under årets 10 av 12 månader kommer det lanseras nyheter i olika former. Bland annat ett samarbete med Löfstad Slott där de lyfter ägarinnan – en stark och egensinnig kvinna vid namn Emily Piper. 

Vi på Wous ser fram emot årets alla nyheter och önskar Irene och Christofer lycka till med sammanslagningen.

Samtliga bilder från Gimmersta Wallpaper / Rebel Walls