Wous News / Karriär

VoiceHER: ett nytt socialt medie för kvinnor

Entreprenörsduon Viktoria Elman och Sanna Dahlin delade en önskan om att få göra skillnad. Deras gemensamma intressen och erfarenheter väckte en stark motivation som senare ledde till lansering av deras produkt: VoiceHER. Vi fick chansen att intervjua en av de två ägarna, Viktoria, som besvarade alla våra frågor om hur det gick till från idé till färdig produkt.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Vad är det för något?

VoiceHER är ett nytt socialt medie med fokus på samtalet. Lite som en podcast, så handlar det om innehållet i diskussionerna och inte om hur man ser ut. I appen kan man välja mellan att skapa publika, egna eller slutna rum. VoicerHER utmärker sig i den mån att det endast är till för kvinnor och för icke-binära. Själva syftet med appen är att stärka och lyfta kvinnans position inför sig själv. Det är en kostnadsfri app och den finns att hämta både i Appstore och Google Play.

“En dag tar livet slut och tills dess ska man ha levt till 110 procent”

Idén om VoiceHER kom från Viktoria och Sannas personliga erfarenheter. De har båda förlorat nära familjemedlemmar i tidig ålder. Som ett sätt att hantera dessa tragedier och förluster har de båda utvecklat en stor fascination för livets stora frågor. Viktoria förklarar att de tillsammans delar en djup förståelse om att livet en dag tar slut. Därför är det viktigt för dem att ha levt livet till 110 procent och att dem även bidragit till skapandet av en mer hållbar värld.

Där allting började

Med olika utbildningsbakgrunder kompletterar de varandra väl. Sedan tidigare är Sanna utbildad civilingenjör och Viktoria är marknadsekonom. Deras vägar korsades först under förra året på riskkapitalbolaget Antler, ett bolag som investerar i start-ups.

Resan till VoiceHER började på ett tio veckor långt inkubatorprogram. Själva idén om tjänsten väcktes på grund av en avsaknad av både kvinnliga förebilder och mentorer. Viktoria säger att “trots att vi människor är mer uppkopplade än någonsin i dag, har vi aldrig varit mer ensamma”. Lösningen var att återskapa sociala rum som gör att vi mår bra, i ett inkluderande och stöttande forum online. Som ett resultat av dessa premisser kom Sanna och Viktoria på idén om att bygga ett socialt medie, där endast kvinnor och icke-binära kunde mötas för att bedriva trygga konversationer.

Hur fungerar VoiceHER?

Konceptet handlar i grund och botten om att stärka kvinnans roll i sig själv. Inte bara för personlig utveckling, utan även för att göra världen till en trivsammare plats. Alla kvinnor och icke-binära är välkomna att gå med i VoiceHER för att både inspirera och bli inspirerade. Gå med och samtala i appen för att expandera ditt nätverk, få support, dela din historia eller hitta nya vänner.

Beroende på hur öppen du vill vara i din kommunikation kan du välja mellan tre typer av rum: public, connected eller trusted circle. De publika kallas i appen för public och är öppna rum som vem som helst kan ansluta till. De egna rummen kallas för connected och där kan endast dem du följer gå med. Till sist finns det trusted circle-rum, de slutna rummen. Där kan bara utvalda personer som du bjuder in välja att ansluta. I appen kan man även välja att skapa och schemalägga events samt bjuda in en eller flera co-hosts.

Vad ser ni för utvecklingspotential med VoiceHER?

Viktoria och Sanna har stora visioner för appen. Nya användare ansluter ständigt och appen fortsätter att utvecklas med dem. Nästa steg för VoiceHER är att inkludera även Storbritannien och därefter hoppas de på att kunna växa ännu mer. Vi tror på dem, heja kvinnligt entreprenörskap!