Wous News / Livsstil

Välkomna solen, tips för en perfekt picknick

Nu när solen börjar kika fram är allt vi vill att kasta oss på cykeln, hitta någon mysig plats och slå upp en picknick på en filt i naturen. Hur får man till den perfekta picknicken då, vad ska man äta och vad behövs egentligen? Låt oss inspirera och ta del av våra bästa picknick-tips!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Hitta rätt sällskap för din picknick!

Det viktigaste med picknicken är att trivas med ditt sällskap. Ta med en date, hela tjejgänget eller bara dig själv och en bok. Det viktigaste är att du trivs! Vare sig du är själv på filten eller inte så finns det massvis av saker att sysselsätta dig med, förutom att äta och konversera. Yatzy är en fantastisk picknickaktivitet, men om vi får föreslå något mer kreativt: ta med varsin kanvas, några penslar och färg och måla! Ännu ett hett tips är att börja med ett yogapass och avsluta med en välförtjänt stund på picknickfilten.

Duka!

Vissa platser är så vackra att det enda du behöver är en piknickkorg och något att sitta på. Ibland vill man dock kanske göra det lilla extra för att göra picknicken magisk. Vare sig detta du vill göra i trädgården eller på en bergstopp lovar vi att det kommer att lyfta picknicken till nya höjder. Lyckas genom att bygga upp ett mysigt ställe att hänga på! Filtar, lampor och kuddar, ju mer desto bättre!

Vad är den perfekta picknick-maten?

Ja, det korta svaret är att den perfekta picknick-maten är precis vad du vill, men vi föreslår något som inte kladdar, som kan tas med och ätas utan trassel och som inte lämnar några spår. Det är såklart viktigt att komma ihåg att allt du tar med även ska tas bort. Om det korta svaret inte var till någon hjälp har vi några förslag på våra favoriter på picknick-filten.


Charkbrickan är en klassiker och storfavorit! Det är enkelt och går att variera i oändlighet! Plocka helt enkelt med ett gäng ostar, lite kallskuret, en variation av kex, en baguette och frukt. Hur trevligt låter inte det?

Vill du ha en enkel och matig picknick så rekommenderar vi en macka, exempelvis en BLT eller avokadomacka. Kombinera med en sallad – eller varför inte en fruktsallad som på bilden bredvid?


En annan kall favorit är självfallet sushi! Gör själv eller köp med på vägen, det blir alltid en hit.
Är du mer sugen på en fikapicknick? Vi får ju inte glömma att ett par bullar och en termos kaffe alltid går hem.

Behöver du mer inspiration?

Ta inspiration från Newport och återskapa denna dröm! Du finner produkterna i länkarna nedan:
Manhattan vinglas kristall 6-pack
Manhattan tumblerglas kristall
Cantwell skål kristall
Newport ishink
Newport bricka rotting