Wous News / Livsstil

What’s up v.17!

Vecka 17 uppmärksammar vi modeikonen Alber Elbaz död. Vi riktar även ögonen mot Kunskapstavlans nya kollektion, de svenska gymnasterna till OS i sommar och vi lär oss varför Varborgsmässoafton firas!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Modedesignern Alber Elbaz död i Covid-19

Den 59-åriga israeliska modedesignern Alber Elbaz gick natten till måndag bort i Covid-19, enligt flera internationella medier. Modedesignern har under sin karriär varit kreativ chef åt märket Lanvin, där hans framgångar gjorde honom världsberömd. Innan dess var han även kreativ chef åt bland annat Yves Saint Laurent. Sedan 2015 har han arbetat mer fritt som modeskapare. Flera profiler har uppmärksammat Elbaz död, däribland Kim Kardashian och Lily Collins.

Made in Sweden – en hyllning till det svenska kulturarvet

Kunskapstavlan har släppt en ny kollektion vid namn Made in Sweden. Kollektionerna är startskottet för flera liknande släpp som är på ingång. Första delen är inspirerad av Dalarna och fyra motiv är lanserade: Dalahästen, Kurbits, Falu rödfärg och Dalsömmar. Grundaren av Kunskapstavlan är från Dalarna och hon berättar i en pressrelease att det därför föll sig naturligt att hyllningen till det svenska kulturarvet skulle börja just där.

Två svenska gymnaster till OS

För första gången sedan på 37 år är två svenska gymnaster uttagna till att tävla i OS! Efter EM i Basel i helgen är gymnasterna Jonna Adlerteg och David Rumbutis klara för att tävla i Tokyo i sommar.

Vintern rasat ut i våra fjällar

På fredag hade studentstäderna vanligtvis varit fyllda av olika festligheter och landet runt hade brasor varit tända för allmänheten att se. Ja, Valborg ligger runt hörnet, men varför firar vi egentligen denna högtid? Valborgsmässoafton infaller mitt emellan vårdagsjämningen och midsommar och därför firar vi att vintern är över och välkomnar våren!