Wous News / Mode

Så bär du kjol och klänning under vintern

Det behöver faktiskt inte vara så krångligt att bära kjol eller klänning trots att det är vinter. Även vid minusgrader så kan man använda typiska sommarplagg. Det funkar året runt – med rätt styling. Vi på Wous ska guida dig hur!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Säger vi kjol och klänning så är det många som tänker på ett somrigt plagg som bara bärs till sommaren. Många har den bilden av att de plagg är just sommarplagg – men så behöver det verkligen inte vara! När kylan börjar komma så finns det ingen anledning att sluta använda kjolar och klänningar. Dock kan man behöva anpassa outfiten för att skydda mot just kylan.

Oavsett om det är en skirare eller stickad kjol eller klänning kan du använda den även när det är minusgrader ute. Styla med en varmare tröja och boots för att maxa plaggens levnadslängd.

Wous ger dig här en rejäl inspirationsdos med 6 sätt att styla olika typer av klänningar och kjolar i höst och vinter.

Styling nr 1. Oversize-skjorta stylat med en väst i modell längre, tunna strumpbyxor, svarta boots, en beige mössa och en väska.

Här har vi valt att styla en svart over-size klänning med ett par chunky boots för att få till en varmare känsla. Över skjortklänningen slängde vi på en otroligt varm och skön väst i längre modell som också skapar känslan av klänning. En outfit som passar lika bra att ha inomhus på jobbet som middagen hemma med vänner.

Styling av Stil. Modell Felisia.

Styling nr 2. Svart skinnklänning, svart meshtopp och svarta skinnboots.

Den här skinnklänningen är to die for! Vi stylade klänning med en svart meshtopp under för att få till en effekt vid halsen istället för ett smycke. Till klänningen matchade vi med ett par tunnare strumpbyxor och ett par svarta skinnboots. Skinn skinn skinn, det kan aldrig blir för mycket!

Styling av Story. Modell Felisia.

Styling nr 3. Plisserad kjol, stickad tröja och sneakers.

Plisserade kjolar har varit populärt länge – och vi förstår varför. De får ett väldigt vackert fall och passar i de flesta lägen. I år ser vi återigen att de plisserade kjolarna är trendiga. Vi har valt att styla en tonad plisserad kjol tillsammans med svarta tunna strumpbyxor, sneakers, en ljusare stickad tröja och en svart väska. En perfekt outfit för dig som inte gillar att klä dig i all black. 

Styling av Story. Modell Felisia.

Styling nr 4. Svart klänning, vit polotröja och boots.

Behåll klänningen men välj mer noggrant vad du bär under själva klänningen. Satsa på varma strumpbyxor som nederdel. Upptill kan du välja en tajt polotröja under som blir snygg och ser ut att vara en del av din klänning. Välj boots så signalerar du säsongsbyte direkt. Du kan även bära sneakers till för ett coolt och downdressat intryck.

Styling av Story. Modell Felisia.

Styling nr 5. Svart skinnkjol, grovstickad tröja, stövletter och en väska.

Stylingmöjligheterna är oändliga med en svart skinnkjol. Att bära kjolen med kontrasterande material, som exempelvis en grovstickad tröja och ett par boots är den perfekta vardagslooken. Pleather or leather – skinnkjolen är en återkommande favorit i höst och vinter och en säker investering. 

Här valde vi att matcha midi skinnkjolen med en brun stickad tröja, svarta tunna strumpbyxor, ett par stövletter och en svart väska. En perfekt good-to-go outfit för brunchen med vännerna.

Styling av Stil. Modell Felisia.

Styling nr 6. Skirare midiklänning, teddyjacka, basker och boots.

Har du en ljusare och somrigare klänning är ett tips att välja svarta detaljer i såväl strumpbyxor, tröjor, jacka och väska med mera. På så sätt dämpar du också det somriga i klänningen på ett enkelt sätt.

I denna look valde vi dock behålla den lite våriga känslan genom att matcha med en beige teddyjacka. Klänningen är modell längre i ett skirare material. Vi valde att matcha klänningen med svarta tunna strumpbyxor, svarta boots, en svart basker och en beige teddyjacka för en höstig men inte allt för färglös look.

Styling av Story. Modell Felisia.