Wous News / Mode

Stockholm Fashion Week – hållbart och mångfald

I tisdags inleddes Stockholm Fashion Week i samma format som tidigare år, nämligen digitalt. I år är det fokus på hållbarhet och mångfald. Se bilderna från dagarna och inspireras här!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Fokus på mångfald och inkludering

Stockholm Fashion Week kickade igång under tisdagseftermiddagen, och som förra året var det vår kronprinsessa Victoria som hälsade alla välkomna genom ett öppningstal. Hon var stiligt klädd med svenska varumärken från topp till tå för att hylla våra svenska designers. Under talet berörde hon ämnen som jämlikhet, hållbarhet och inkludering.

”Inkludering och mångfald är vad som driver innovation. Och innovation har gett svenska företag en fördel mot sina motståndare. Mångfald är inte en modetrend. Det är vad vi är. Vi är olika. Och det är så vi borde göra saker nu.”

Se hela öppningstalet här

Designers sänder live eller med förinspelat material

I år var det den svenska modeexperten Emilia de Poret tillsammans med Café Magazines modechef Daniel Lindström som blev studiovärdar för SFW. De fick under dagarna sällskap av ytterligare svenska och internationella moderatorer som tillsammans med utvalda mode- och designexperter diskuterade och samtalade om olika ämnen. 

Temat för Stockholm Fashion Week 2021 var “An Inclusive Exclusive”. Temat uppmärksammade svensk kultur och modedesign med värderingar runt jämlikhet, hållbarhet och inkludering och demokrati. Det var omkring 25 varumärken och designers som under de tre dagarna presenterade kommande säsonger i ett förinspelat eller livesänt format. 

House of Dagmar presenterade en avslappnad med elegant look till kommande höst- och vintersäsong med tidlösa nyckelplagg i fokus. Oavsett hur vi kommer att leva kommande säsong finns plagg som passar alla tillfällen.  

BLK DNM blandar garderobens klassiker med deras ikoniska plagg som läderkavajen. I sin kollektion tänker modedesignern Johan Lindeberg hållbart och strävar mot att designa plagg man kommer använda en lång tid.

Orangea färger håller i sig även till hösten men i mer brända och höstliga toner. Inspireras av Rodebjer och matcha ton i ton eller addera lite kulör till en färglös outfit. En annan färg vi kommer se starkt i höst är navyblått.

Hope är modevarumärket som sätter evig design, hög kvalité och fokus på detaljer i strålkastarljuset. Beigt och jordnära toner trendar även i höst.

Stockholm Fashion Week är årets höjdpunkt för många modelejon och de gångna dagarna har bjudit på mycket inspiration till hösten. Men nu blickar vi mot varmare tider och först och främst vårens nyheter. Nästa vecka kommer ytterligare en artikel om modetrenderna SS21!

Här kan du läsa om vårmodets nyheter och mycket annat medan du väntar på nästa veckas artikel!

Bilder från Stockholm Fashion Week