Wous News / Hållbarhet

Vågat och hållbart för höstens bågar

Hållbart och trend går hand i hand i höst. Säsongens glasögontrend är tydlig och orädd, det handlar om att våga sticka ut! Formerna är många och det kommer bågar i allt från glitter och glamour till bambu, trä och återvunnen plast. Vilka trender är rätt i höst?

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

– Höstens och vinterns trender handlar i mångt och mycket om att synas, visa djärvhet och självsäkerhet. Det orädda i trenderna är tydligt och inspirerade, alla på sitt sätt. Här blandas glittrande metalliska toner, stilrena linjer med överdimensionerade fjärilsformer. Vi ser också en poetisk stil som inspireras av vintage, säger Paulina Håkansson, glasögonstylist på Synoptik i ett pressmeddelande. 

Fantastiska vintage

Den avslappande men eleganta 70-talstrendern hänger i. Färgpaletten innehållande grönt, rosé och blekt lila omfamnar 70-talet på ett härligt sätt. Våga ta ut svängarna med alla olika former, allt från genomskinliga acetatbågar till sexkantiga metallbågar. 

Heja hållbart

Hållbart och trend går hand i hand i höst med hjälp av material som trä, bambu och återvunnen plast. Materialen talar för sig själva och färgerna speglar naturens nyanser med allt från sköra gröna toner till varma sköldpaddsmönster. Ett trendigt och medvetet val där bågarna gärna får vara klassiska runda eller kaxigt fyrkantiga. Välj hållbart och gör det med stil!

Coola klassiker

Något som fått nya inslag den här hösten är klassiska siluetter som butterfly, wayfare eller cat eye. Bågarna ska vara markerade och mörka i svart eller i rökiga sköldpaddstoner och gärna överdrivet med gulddetaljer.