Wous News / Mode

Vintervit och beige är höstens hetaste färger

Höstens färgtrender innehåller ofta mycket färg, och det hänger med även i år. Dock dämpas de extrema färgerna och upp på listan kommer beige och vintervit.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Att sätta färg på höstens dystra årstid är något som är återkommande från år till år. Denna säsong, likt förra, är höstens hetaste färgtrend jordnära färger som vintervitt och beiget. Det är en bra komplementfärg till det svarta och går att matcha på väldigt många olika sätt.

– Det är väldigt vackert att jobba ton i ton i samma färg även i neutrala färger. Vintervitt har aldrig varit hetare, säger Emilia de Poret, modeskribent, i Nyhetsmorgon.

– Ett stiltips i det är att man kan mixa olika material. Så att du har siden, denim, ull, stickat och till och med skinn, fortsätter hon.

Jobba ton i ton i olika materialmix med samma färg

Många kopplar ljusa kläder till vår och sommar, men att bära ljusa plagg på hösten och vintern är ett stort yes! Att blanda upp den svarta basfärgen med ljusa färger som beiget och vintervitt gör att den mörka tiden lyser upp och blir lättare.

Att jobba med färgkombinationer och materialmix är en stor trend, och precis som Emilia nämner så är det ett hett stiltips. Satsa på ett par beiga skinnbyxor, en vintervit sidenblus, en beige stickad tröja, en beige kappa och en vintervit ullmössa och du är så redo för att lysa upp höstens mörker.

Samtliga bilder är från Pinterest