Wous News / Hållbarhet

Charlotte Kalla lanserar hållbar hudvårdsserie

Skidåkaren Charlotte Kalla lanserar, tillsammans med Kronans Apotek, en ny hållbar hudvårdsserie för utsatt hy. Samtliga produkter är veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Hudvårdsserien som fått namnet Kalla består av nio olika produkter för ansikte, händer och fötter. Den nya produktserien ligger i linje med Charlotte Kallas egna hudvårdsrutiner och består av produkter som skyddar, reparerar och återhämtar. 

– Det har varit en spännande första tid med Kronans Apotek där jag har fått vara med att ta fram de här produkterna. Jag har lärt mig så otroligt mycket om hållbarhet och produktutveckling. Det är kul att folk äntligen får ta del av resultatet, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Hållbarhet i fokus

Charlotte har varit med och utvecklat produkterna från start till mål. Fokus under processen har legat på hållbarhet, kvalitet och att produkterna utvecklas på ett etiskt försvarbart sätt med så liten miljöpåverkan som möjligt. Alla produkter är producerade i Sverige, förutom Sheet masken som produceras i Frankrike, förpackningarna är återvinningsbara och transporten är klimatkompenserad.

– Det har varit fantastiskt att få samarbeta med Sveriges främsta kvinnliga olympier genom tiderna och ta del av hennes fokus och målmedvetenhet. När hon tar sig an något så gör hon det långsiktigt och med högsta kvalité och det är precis så vi på Kronans Apotek arbetar. Tillsammans har vi lyckats hitta ett vinnande koncept för produkter som skyddar, reparerar och återhämtar och fungerar för alla hudtyper, säger Lisa Bontin, chef för egna varumärken på Kronans Apotek.

Produkterna finns att köpa på Kronans Apotek samt kronansapotek.se.

“Fokus under processen har legat på hållbarhet, kvalitet och att produkterna utvecklas på ett etiskt försvarbart sätt med så liten miljöpåverkan som möjligt.”

Foto: Nils Jakobsson