Wous News / Skönhet

Guide till perfekta ögonbryn

Ett par fina ögonbryn är mer än bara en skönhetstrend, att skulptera dina bryn är en skönhetskonst och definierar ditt ansikte. Du har säkert hört om ett flertal olika behandlingar när det kommer till ögonbryn. Allt från trådning till microblading och browlift, som även kostar en slant. Behandlingar i all ära, men med en bra pincett och bra brynprodukter kan du skapa drömbrynen hemma. Vi guidar dig hur!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Forma dina ögonbryn

Steg ett är att hitta din ögonbrynsform. Titta inte på hur kändisars eller dina kompisars ögonbryn ser ut. Även om de är jättesnygga kanske de inte passar dig. Allt handlar om vad du har för ansiktsform. För att hitta rätt form till dina bryn kan du ta hjälp av exempelvis en lång makeupborste och mäta enligt bilden nedan. Där A är startpunkt av brynet, B är högsta punkt, C är slutpunkt och D visar om punkt A och C är i samma våglängd. Om du har långa strån tipsar vi om att borsta stråna uppåt och klippa med en liten nagelsax. Detta gör att du enklare ser vad du har att jobba med och det blir lättare att fixera brynen.

Illustrerad bild av ett öga och ett bryn. Visar mätpunkter för ett ögonbryn

Ögonbrynsfärg

Det är dags att omfamna hemmafärgning av ögonbryn. Du kan köpa bra färgkit som tydligt beskriver hur du ska gå tillväga. Ett tips är dock att börja med att måla dina bryn med en brynprodukt för att hitta den nyans du trivs bäst i. Om du har väldigt ljusa ögonbryn kan du börja med en eller ett par nyanser mörkare. Att färga ögonbrynen ger intrycket av tätare bryn och det ramar in dina ögon. Innan du färgar börja med att rengöra och noppra bort småhåren som färgen kan fästa vid. Om du behöver ta bort eller korrigera färg kan du använda dig av tops och vaselin som du drar längs brynet för att precisera formen.

Fördelen med stora och buskiga bryn som trendar just nu är att dina bryn inte behöver vara enäggstvillingar. Se dina bryn som syskon, de liknar varandra men är inte identiska. För att få brynen att hålla hela dagen och ännu lite fluffigare ska du spana in Soap Brows. Antingen kan du köpa Soap Brows butik eller så kan du göra det själv hemma med en mascaraborste och en fast tvål. Stryk mascaraborsten mot tvålen tills du har lagom med produkt på borsten, det är viktigt att det inte är för mycket. Jobba upp brynens volym med borsten i uppåtgående rörelser. Fyll i med brynskugga och måla extra strån där det behövs med en skarp brynpenna. Klart!

Brynprodukter

Om du vill ha en bra bas tipsar vi om att börja med en brynpenna och en bryngel, sedan kan du bygga på med ytterligare produkter om du känner för det. En brynpenna både fyller i och definierar dina bryn och bryngelen håller bångstyriga strån på plats hela dagen. Det finns brynpennor där du antingen skruvar upp produkten, eller som du behöver vässa till. De man skruvar upp är krämigare och lite mer intensiva i tonen. För en mer soft look om du bara vill fylla i din befintliga form kan du använda dig av en brynskygga som du applicerar med en pensel. Med en del brynskuggor kan du skapa illusionen av flera strån. Det gör du genom att fukta en smal, snedskuren pensel och doppa i skuggan.

Krämigare produkter som Brow Pomade både definierar dina bryn och håller de snyggt formade hela dagen. Ett tips medan du sminkar brynen är att borsta igenom med en brynborste för att se över din form och att stråna faller fint eller om du behöver klippa till dem.

Blev du sugen på ett nytt tillskott i sminksamlingen? Här hittar du vårat utbud av brynprodukter. Vi har allt från ögonbrynskit till bryngel. It´ s all about the brows!

Samtliga bilder är från Pinterest.