Wous News / Skönhet

Säsongens nageltrender med variationer

Med välskötta och gärna ett snyggt mörkare lack nu till hösten, så är man väl klar? Stämmer helt, men säsongens nageltrender består mer än så. Så många fler variationer! Men hur ska man ta hand om sina naglar för att få de att se starka och friska ut? Vi på Wous ska guida dig!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Visst slår inget än ett par snygga naglar oavsett outfit?! Vilka är höstens hetaste nageltrender? Nu gäller mer nagelkonst med grafiska linjer, men även fransk manikyr med en twist till stilrena detaljer och enfärgade naglar med snygg glans. Vilken trend föredrar du?

Precis som med ansikte och kropp behöver även dina naglar att exfolieras. Detta på grund av att naglar är döda hudceller som måste peelas bort. Att använda en nagelolja och massera in nagelbanden är en bra början. Hur ofta du ska använda nagelolja är upp till dig själv. Det optimala är att använda olja varje dag. Vissa gör det en gång i veckan och andra varje dag. Det viktigaste är att du gör det regelbundet!

”Ett par snygga och fräscha naglar kan liva upp en hel outfit.”

Att äta rätt mat har också en påverkan på dina naglars hälsa. Att få i sig antioxidanter och vitaminer kan påverka dina naglars hälsa positivt. Du hittar antioxidanter i bär, bland annat blåbär, lingon och körsbär. A-, B- och C-vitaminer finner du bland annat i ägg och apelsin.

Att bita på naglarna är något som förekommer hos många. De kan vara av nervositet, tristhet eller helt enkelt bara blivit en vana. Att bita på naglarna kan orsaka infektioner, trots det är det många som inte kan sluta. Ett tips är att smörja in naglarna med ett illaluktande lösning. Mentholatums Stop n Grow lämnar ifrån sig en besk smak och redan efter några veckor har du fått friskare naglar. Tycker du att dina naglar är för långa och vill korta ner dem? Undvik sax. Använd hellre en nagelfil och fila ner dina naglar. Ett tips är att använda en glasfil, den är betydligt skonsammare mot nageln gentemot en vanlig fil.