Wous News / Skönhet

Skönhetstrender – vi listar vårens största trender

Årets första vårmånad är äntligen här och vilket väder den har bjudit på hittills! Nu blickar vi mot vårens och sommarens skönhetstrender 2021. Wous guidar dig genom de hetaste trenderna och vad som är viktigt att tänka på när solen tittar fram.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Dolphinskin

’’Du ska se ut som att du precis har stigit upp från ett kristallklart hav och hyn skiner av lyster’’. Så beskrivs Dolphinskin och det spås att bli en av vårens och sommarens största skönhetstrender. Ställ undan dina matta produkter och fokusera på hudvård med massa fukt och smink i flera lätta lager för en jämn finish. Förbered huden med fukt i form av en fuktgivande toner, essens, serum och en lättare ansiktskräm. Fukta huden mellan sminklagren med en fuktspray för extra effekt. Investera i en lystergivande primer och blanda in flytande highlighter i din foundation för en återfuktad bas.

Addera rouge och highlighter på dina höga punkter för att definiera och ge ditt ansikte djup. Undvik glittrande produkter och använd istället krämigare produkter eftersom målet är att huden ska se plumpig och återfuktad ut. Ett transparent glowstift är perfekt för att uppnå Dolphinskin. Avsluta med ett lystergivande finishing powder för att hålla din sminkning på plats och ge extra glow. 

Bäriga läppar

Mjuka konturer med bäriga färger som passar små som stora läppar. Dessa läppar gör du på nolltid eftersom det är den lite ’’slarviga’’ looken man vill ha. Det är bara dutta på läppstiftet sen är det klart! Den bäriga färgen kan antingen gå åt det mer plommonlila hållet eller det röda i både mörkare och ljusare nyanser. 

Rosiga kinder

Skapa intrycket av en frisk och glödande hy med rosiga kinder. Om du gillar kallare nyanser så är ett matt, rosa rouge helt rätt. Och för dig som föredrar varmare toner är ett persika-färgat rouge en vinnare. Det bästa är att flera sminkföretag börjar anamma begreppet multitasking och applicerar det på sina produkter. Till exempel stift och krämprodukter som kan användas till både kinder, ögon och läppar. Dessa hybridprodukter kommer vi se mer av under året! 

Fokus på ögonen

Väck ögonen till liv med långa, naturliga fransar och vågade eyeliners. Fransserum har länge varit ett hett ämne och nu börjar företagen även applicera vårdande ingredienser till mascaror. Samtidigt som mascaran ger dina fransar ett lyft så ska den vårda och bibehålla fransarna starka. Vi ser även att eyelinervingen kommer vara en av 2021’s starkaste skönhetstrender. En detalj som lyfter ögat och kan kombineras så långt fantasin räcker. De traditionella bruna och svarta vingarna ersätts mer och mer med färgglada färger. Vill du gå ännu mer utanför ramarna kan du göra en vinge med två streck och olika färger. 

Skydda huden mot blått HEV-ljus

Med tanke på våran ökade skärmtid är blått HEV-ljus en av 2021’s stora skönhetstrender. Vad är blått HEV-ljus? Tänker du. Jo, precis som UVA och UVB kommer HEV från solen och är enligt forskning lika skadligt som UV-strålar. Blått HEV-ljus kommer även från din mobil, dator eller surfplatta och penetrerar huden ännu djupare som orsakar rynkor och för tidigt åldrande. Du skyddar dig genom att stänga av det blåa ljuset på dina skärmar och addera antioxidanter till din hudvård. Det antioxidanterna gör är att de skyddar mot fria radikaler som kan starta en skadlig kedjereaktion i din hud. Vitamin C och E är ämnen som är rika på antioxidanter. SPF skyddar också mot det skadliga ljuset och tänk på att ha minst 30 i styrka. Ha en fuktspray med antioxidanter i väskan eller när du jobbar för att bättra på skyddet och för en skön återfuktning. 

Några snabba skönhetstips inför våren!

– Det bästa du kan göra för din hud är att skydda den mot solen. Minst Spf 30 på kropp och ansikte för att förebygga rynkor, pigmenteringar, solskador och cancer.

– Minska ner syrorna. Syror som AHA gör huden solkänslig och kan orsaka pigmentering i samband med solning.

– Exfoliera med enzymepeeling eller BHA-syra. Det gör inte huden lika solkänslig. Men glöm inte Spf!

– Glöm inte att skydda din hårbotten! På med en snygg hatt eller keps.

– Produkter med E-vitamin lindrar och skyddar mot solskador.

– Glöm inte dubbeltvätten. Spf täpper gärna till dina porer som kan orsaka finnar. Därför är det viktigt att rengöra ansiktet två gånger.

Du kan shoppa vårens skönhetsprodukter här på Wous e-handel!

Här kan du läsa fler av våra skönhetsartiklar! Bland annat frisyrernas skönhetstrender och guide till perfekta ögonbryn.

Bilder från Pinterest