Wous News / Skönhet

Flätor, lugg eller sjal? Inspireras av sommarens frisyrer här

Under sommarhalvåret knackar många roliga aktiviteter på dörren. Det vankas allt från grillfester och bjudningar till både strand- och parkhäng, då kan det vara skönt med lite inspiration för hur du får ordning på frisyren. Vi kan lova många smidiga lösningar, här är några av våra bästa tips.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Det kan vara svårt att vara kreativ med frisyren varje dag och man fastnar lätt i samma banor. Vi på Wous har kikat på många somriga och enkla alternativ som vi tipsar om här. Sommarens trender skvallrar om allt från håraccessoarer till låga uppsättningar.

Detaljer ger nytt liv!

Om håret känns platt eller tråkigt – sätt i ett fint spänne, en klämma eller vira in tofsen i en scarf. Frisyren får ett helt nytt liv när du tillsätter nya detaljer och det fungerar lika fint på långt hår som i kort. Håraccessoarer passar till både stranden och festen, här snackar vi sommarkänsla.

Ett hett tips i år är att använda sjal för att piffa upp outfiten. Du skulle kunna bädda in den i en fläta, använda den som tofs eller som ett hårband – här finns många kreativa varianter att utforska. En färgglad eller mönsterrik sjal kan definitivt piffa till en enfärgad outfit. Hitta din favoritsjal HÄR!

En låg uppsättning

För en klassisk look kan du sätta upp håret i en låg tofs, knut eller klämma. Platta håret och kamma igenom noga för en elegant och klassisk stil. Om du däremot är ute efter den berömda messy-bun-stilen kan vi istället rekommendera att plocka fram locktången och en stor klämma. En låg uppsättning fungerar lika bra till kontoret som till grillmiddagen.

Vik över håret och fäst det med ett spänne för att dölja en tråkig tofs. Glöm inte hårsprayen – annars faller håret lätt ur position vilket troligtvis slutar med ingen frisyr alls. En låg uppsättning är enkel och kan även denna dekoreras med accessoarer. Dessutom är den ett smidigt val för dig som har bråttom iväg.

Äntligen lugg igen

Som vi nämnde tidigare i vår i Trendiga frisyrer 2021 så är luggen tillbaka – och den fortsätter dominera i sommar. När det gäller lugg så finns det även här en del olika varianter att välja mellan. Sommarens trender handlar mest om glesa, lite längre och slarviga luggar. Det kanske känns läskigt att ta steget men vi uppmuntrar till att våga, kolla bara hur snyggt det kan bli!

Men en lugg har du alltid en frisyr. Visst kan den behöva piffas till med plattång eller produkter, men det går snabbt och det är en riktig snygg look att bära i sommar.

Klassiska flätor i ny tappning

För dig som inte känner för lugg kan vi istället rekommendera flätor. Vi har sett många varianter genom åren, och i år fortsätter flätan att briljera. Prova några tunna i luggen för en 90-talsvibe, eller få bort håret med två inbakade flätor.

Släpp ut lockarna!

Till sist vill uppmuntra till utsläppt hår, det fungerar bra så länge man ger det lite omtanke. Vissa dagar räcker det att borsta igenom och föna för att det ska lägga sig rätt, andra dagar kräver lite mer tid.

Sommarens trend talar för lockar i alla former – allt från smått och lockigt till stort och vågigt. Det finns en del varianter att välja mellan, oavsett om du har långt eller kort hår.

När det gäller de perfekta lockarna är det viktigt att använda sig av rätt produkter. För dig med naturligt rakt hår kan det vara bra att applicera en skarp hårspray efter du lockat håret. För dig med naturliga lockar finns det produkter som istället framhäver de befintliga, men som minskar frisset. Du hittar mängder av hårprodukter och styling i vår webbshop.

Stora och mjuka lockar fungerar utmärkt till festen eller middagen. Du kan antingen satsa ett elegant flow eller dela upp det flera i sektioner för en mer avslappnad look.

Oavsett vad du har att jobba med, ta några extra minuter för att piffa till håret innan du ger dig iväg. Köp ett gäng accessoarer och sommarens alla dåliga hårdagar är räddade. Vi lovar att komplimangerna står på kö!