Wous News / Skönhet

Ta hand om dina fötter i vinter

Med vinter och kyla kommer tjocka strumpor och kängor. Där under gömmer sig dina små fötter som behöver mer kärlek nu än någonsin. Vi tipsar om hur du på egen hand tar hand om dina fötter i höst och vinter.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

På sommaren är vi betydligt bättre på att sköta om våra fötter, men det måste vi förstås göra även under vinterhalvåret. När det är kallt och fötterna är instängda i strumpor och kängor hela dagarna är det extra viktigt att vi tar hand om dem. Ett stort problem under vintern är hälsprickor. Det finns ingen fukt i luften som det gör på sommarhalvåret och den torra luften torkar ut huden. Hur ska du motverka att få detta problem? Här är våra bästa tips:

Starta hela proceduren med ett varmt och skönt fotbad. Tappa upp ett bad med varmt vatten och häll i lite fotbadsalt. Detta gör att förhårdnader och torr hud mjukas upp och blodcirkulationen i fötterna blir bättre. Handdukstorka fötter och glöm inte mellan tårna som är särskilt viktigt att är motverka fotsvamp. 

Mår dina fötter bra
mår du bra

Nu när fötterna är uppmjukade tar du fram filen. Du har redan gjort förarbetet genom att ha mjukat upp fötterna i fotbadet, så filningen kommer vara väldigt effektiv för att få bort förhårdnader. Du kan variera filandet genom att peela dina fötter. Fotpeeling är kanske den mest trendiga fotvårdsprodukten just nu, och har samma princip som en peeling för ansiktet eller kroppen, men starkare och anpassad för tjockare hud.  

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Fötterna är nu mjuka och fräscha, då är det dags att gå till naglarna. Det är viktigt att hålla en bra längd på dina naglar, annars är det lätt att du får nageltrång. Klipp gärna naglarna direkt efter du suttit i fotbadet då naglarna har mjuknat vilket gör det enklare att klippa och forma. Lägg sedan på ett nagellack i en höstig färg på dina nyklippta naglar för att få en fin finish.

Avsluta med att smörja in dina fötter med en kräm som lugnar och återfuktar huden efter allt filande. En fotkräm ska innehålla en naturlig deodorant som pepparmint för att avlägsna dålig lukt. Dina fötter kommer tacka dig senare!