Wous News / Träning

Golf och padel – sporterna som ökar mest

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

En av träningsformerna som ökade mest under 2020 var golf och padel. Inte så konstigt när båda sporterna kan utövas utomhus under rådande tider. Dessutom är de sociala sporter, där man många gånger umgås efter spel. Som nybörjare finns det en rad olika saker att tänka på. Träning ger färdighet sägs det och det stämmer verkligen i både sporterna.

Golf är en mycket trevlig aktivitet och som dessutom har blivit en bred sport, där även många kvinnor har hittat till. Spelet ger härlig motion och fina upplevelser och är en av de största sporter i Sverige. 2020 ökade antal medlemmar med 11%.

Som nybörjare i golf rekommenderas att ta lektioner tillsammans med sitt ”gröna kort”. Sen finns det en rad olika etiketter och regler man behöver kunna för att gå ut på en bana, men allt lär du dig när du tar ditt ”gröna kort”, golfens körkort. Viktigt att lära sig är få en bra teknik få till bra slag från början. Men innan du har bestämt dig så kan du testa spela på “Pay and Playbanor” vilket ofta är enklare och kräver inget grönt kort.

I början behöver man inskaffa sig endast nybörjarklubbor och det räcker med ett ”halvset” dvs fem till åtta klubbor och kanske ett par golfskor som ger grepp. Självklart finns det ett stort sortiment även av snygga golfkläder i olika märken, men det räcker givetvis med bekväma kläder. Men frågar ni oss på Wous som gillar mode, så tycker vi att det är en del som höjer glädjen att spela i en snygg outfit.

För att spela golf behöver man vara medlem i en klubb. Priserna varierar, men om man vill spela i större utsträckning rekommenderas att ha sitt medlemskap i en klubb nära där man bor. Spelet utöver en spelaravgift är sen kostnadsfritt under säsongen i sin egen klubb. Väljer man spela även på andra banor kostar det en dagavgift, en sk. grenfee. Gå gärna ihop några personer i starten, det blir en roligare gemenskap och man börjar på samma nivå.

Padel har sitt ursprung från Spanien och har ökat markant procentuellt. Det beror på att alla kan spela padel! Familj, vänner, arbetskamrater och grannar spelar, alla pratar just nu om padel.

Skälet till att många börjar spela är att det är enkelt att lära sig, likt tennis och skonsam för kroppen. Man väljer sitt tempo själv, samtidigt som har padel en kort inlärningskurva. I padel spelar man med en medspelare och möter två andra personer.

Rekommendation är att spela med personer som också är nybörjare och att tillsammans går för en personlig tränare. Det blir roligare och man lär sig fortare. När tekniken sitter bra så kan man börja utmana sig själv genom att börja spela med andra som är lite bättre. Ett bättre nybörjarrack och par träningsskor, sen är man igång. Om man vill klä upp sig lite så finns det snygga padel/tenniskläder med praktiska fickor för padel bollarna.

Likadant som med golfen är padel en social sport, där man många gånger umgås genom att spela. När tiden kommer är tipset är åka på padel eller golfresa. Det finns en hel del resebyråer som skapar olika paket. Fina banor med sol och god mat på det! Kan det bli bättre?!

Wous sortiment av padel/tenniskläder så finns dom här och våra golfkläder finns här. Lycka till med spelet!