Wous News / Träning

Härliga utomhussporter att ägna dig åt i sommar

Upptäck den svenska naturen med härliga utomhussporter. Cykling, paddleboard och yoga är tre populära sporter som ökat på senare tid. Det är perfekta aktiviteter för dig som vill upptäcka nya miljöer samtidigt som du får röra på dig.

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Det kan vara svårt att hitta en sport som passar just dig och ditt liv. Många letar hela livet efter den perfekta aktiviteten. För att inte tröttna på träningen behöver det vara kul, därför listar vi i dag utomhussporter som du kan ägna dig åt om du vill ha roligt OCH vara hälsosam på en och samma gång.

Cykel

En cykel är inte bara ett transportmedel, det är också ett träningsredskap. För den äventyrliga är det en perfekt sport att ägna sig åt eftersom det inkluderar så mycket mer än bara träning. Varför inte packa ner campinggrejerna och ta med hela familjen på en oförglömlig cykelresa? 

Om ni planerar en längre resa är det särskilt viktigt att ni utrustar er rätt. Det kan gå fort att ta sig fram på en cykel och man vet aldrig när olyckan är framme – glöm inte hjälmen. Varje år räddar den våra liv. Dessutom är det alltid en bra idé att investera i en stabil och bekväm cykel. Nedan listar vi fler goda råd och tips för dig som tänkt använda cykeln i sommar.

Hjälmen, den är livsviktig!

Glasögon, för att skydda ögonen

Cykelskor, effektiviserar din cykling

Cykelbyxor, prova en bekväm padding

Handskar för ett bättre grepp

Wous har träningskläderna du behöver till cykelturen här.

Som väl känt finns det olika cyklar för olika tillfällen. Välj en cykel som passar bäst in på din livsstil! En citybike är den bästa varianten för korta sträckor som till jobbet exempelvis, där underlaget är stabilt. Den har mellan 3 till 7 växlar och har ofta både korg och pakethållare.

Om du istället funderar på att ta dig an en tuffare terräng med en mer naturlig miljö så är en mountainbike att föredra. Den är anpassad för ojämnt underlag och fungerar perfekt till långa turer i skogen. En annan variant som passar dig som vill cykla snabbt är racern, eller landsvägscykeln. Det är en variant som passar bäst för långa och snabba sträckor på jämnt underlag.

Utomhusyoga

Yoga utomhus har absolut blivit alltmer populärt. Sedan pandemin kom har det blivit ett både kul och säkert alternativ till karantänen i soffan. Det tillför ett viss lugn att få vara ute i naturen när man mediterar eller gör yoga. Frisk luft och en härlig utsikt gör susen för både kropp och själ. Det är absolut en av årets hetaste utomhussporter.

Vårt bästa tips till dig som vill yoga är att gå på magkänsla – kör på de övningar som känns bäst för dig. Det finns ingen anledning till att göra det komplicerat eller svårt. Yoga handlar om att hitta ett skönt flow, något som bara fungerar när man får känna efter och bestämma själv. För den som behöver mer pepp utifrån kan det vara bra att istället söka sig till en träningsgrupp som utövar yoga utomhus eller välj ett onlinepass ute på altanen.

För ensamvargen: kliv ut i naturen, ta med musik och hitta en ostörd plats och rör dig i egen takt. Är du varken för egentid eller gruppträning? Bestäm och planera för ett eget yoga-pass som du kan utmana ditt kompisgäng på. Använd Youtube för inspiration.

Paddleboard

Sommarvärmen är på ingång och på varma dagar gillar vi att hålla oss kylda intill vattnet. Att simma fram och tillbaka är det en del som kan bli uttråkade utav efter ett tag, men då har vi det perfekta alternativet: paddleboard. Ta en lugn stund ute på vattnet medan du aktiverar hela kroppens muskler i både balans och styrka.

Du skulle även kunna göra ett helt äventyr utav denna sport. Känner du dig tillräckligt stabil kan du packa med dig lite matsäck och göra det till en resa över vattnet. Men var försiktig! Ta med dig en kompis eller två. Vattnet är härligt, men det kan också vara farligt. Med det sagt, tycker vi ändå att paddleboard är en av de härligaste utomhussporter för denna sommar.

Om du blev lika sugen som oss på att paddla i vattnet i sommar, borde du kika in årets badmode HÄR.