Wous News / Träning

Så väljer du rätt träningskläder

Det finns en djungel av träningskläder där ute. Men hur ska man tänka när man ska köpa nya träningskläder? Så väljer du rätt träningskläder – vi guidar dig!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Att välja träningskläder bland alla de alternativen som finns i träningskläder-djungeln kan vara svårt. Träningskläder är viktigare än man kan tro för att träningen ska bli effektiv. En stor del av effektiv träning handlar nämligen om självkänsla och om hur stark eller snygg man upplever sig själv. Ju bättre man mår och känner sig, desto bättre kommer man att prestera. Även passform och funktion är viktigt när det kommer till träningskläder. Bra passform och funktion kan underlätta träningen och göra att man klarar av mer. Så förutom att välja träningskläder som man känner sig snygg i finns det andra saker att tänka på när man ska köpa nya träningsplagg.

Passform

En viktig punkt när det kommer till att välja träningskläder är just passformen. Dels att de sitter skönt mot kroppen och dels att välja sköna träningskläder som du trivs i. Att ha full rörelsefrihet och att kläderna sitter på plats när du utövar din träning är A och O. Att behöva dra ner sport-bh:n och dra upp träningstightsen är ett störningsmoment som kan förstöra en hel träning, så se till att välja kläder som sitter perfekt mot din kropp. 

Funktionsplagg

En annan viktig tanke att fundera på när du ska införskaffa dig nya träningskläder är om du ska välja funktionsplagg eller inte. Det finns många fördelar med funktionsplagg när du ska träna. Materialen gör att fukt och svett transporteras från kroppen för att du ska hålla dig fortsatt torr längre in i passet. För träning utomhus gör funktionskläderna även att du behåller viss värme närmast kroppen för att du ska få en så behaglig temperatur som möjligt. Funktionsplagg innebär en högre kostnad, men om du tar hand om dina funktionsplagg på rätt sätt genom att exempelvis inte tvätta dem i sköljmedel, kommer de hålla längre. Oavsett om du väljer funktionsplagg eller inte, ska du absolut välja bort bomullsmaterial i träningsplagg. Detta för att bomullsmaterial inte andas och blir tungt mot kroppen.

Träningskläder utefter träningsform

Att välja träningskläder utefter träningsform är ett annat bra tips. Ska du exempelvis utöva yoga och vill ha full rörelsefrihet är lösare träningskläder något för dig. För högintensiv träning som crossfit, HIIT eller löpträning är tightare träningskläder ett bättre alternativ. Viktigast att tänka på är att du aldrig vill vara begränsad av ett plaggs modell eller passform oavsett vilken träning du utövar.

Snygga träningskläder

Sist men absolut inte minst är att välja träningskläder man känner sig snygg i. Iklädd snygga ger ett bättre självförtroende och du får extra energi till att springa lite längre eller lyfta lite tyngre. Vi har många snygga träningskläder på Wous.se, från bland annat Aim´´ n, Adidas, Nike och Casall. Se hela vårt utbud av träningskläder här