Wouspodden - livets resa programleds av grundaren och vd:n på Wous.se - Pernilla Bertilsson. Pernilla har många års erfarenhet inom mediabranschen och nu har hon tagit klivet att starta upp ett nytt digitalt magasin för kvinnan där fokus ligger på karriär och kvinna, hållbart, livsstil, mode, inredning och skönhet.

Häng med på resan och möt en rad kända profiler. Våra gäster öppnar upp sig om sin egen resa och bjuder på sina bästa tips. Vi diskuterar aktuella och intressanta ämnen och utlovar ett och annat skratt. 


Enjoy!

Hur är det när livet kommer emellan och man står i en skilsmässa när man samtidigt ska leverera i årets Melodifestival? Vilka tankar kommer då och hur går man vidare?

Pernilla gästas av mångsysslaren Ebba Kleberg von Sydow som alltid har många järn i elden. Hon är journalist och ett av hennes första arbete inom mediebranschen var som moderedaktör på Expressen och sen har det bara rullat på. Hon blev kvar i Stockholm efter lämnat Göteborg och idag gör hon en rad olika saker med stort fokus och sin härliga energi.

Hur mycket formas man av sin uppväxt? Hur blir man en bra ledare och hur skriver man ett optimalt CV? I dagens avsnitt träffar Pernilla, Sohaila Bagger-Sjöbäck som har gjort raketkarriär inom HR branschen. Hon är envis, lyhörd och alltid nära till skratt, som är några av hennes egenskaper varför hon har kommit så långt. Nu gör hon ett tydligt avstamp i hennes bransch. "Om inte jag gör det, så gör någon annan det"! Det och om mycket annat intressant kan ni lyssna i det här avsnittet med härliga Sohaila.

Elvira, grundaren av klockmärket Mockberg är ett levande bevis på att saker och ting fungerar bäst när de tas i egna händer. Med sin driftighet och kreativitet skapade hon sitt bolag, men vägen dit har inte alltid varit en dans på rosor.

Charlie har varit drabbad av psykisk ohälsa men vågade inte berätta för någon. Men efter att ha vårdats i respirator och varit nära att dö på grund av sitt sista självmordsförsök, var det slut på att leva med psykiska ohälsa i hemlighet.

Hur tar man sig ur en relation med misshandel och blir starkare av det? Är utbildning viktigare än erfarenhet och kunskap? Detta och mycket mer i veckans poddavsnitt!

Vilka egenskaper tycker Camilla är viktigt hos en vd? Hur kom det sig att hon började jobba med en tandläkartidning? Hur får man till vardagspusslet i familjen när man jobbar så mycket? Allt detta och mycket mer i dagens härliga podd!

Vad letar investerare efter idag? Varför tycker Michaela att man ska investera i kvinnliga företag? Varför är det bara 1% av alla investeringar som genomförs som är till kvinnliga företag? Hur ska man tänka om man vill investera för första gången? Vilka är framtidens branscher, tror Michaela? Allt detta och mycket mer i veckans poddavsnitt!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

Nina berättar om hur livet vändes upp och ner när hon fick ett tungt beskedet om hennes man. Hur man efter ett sådant besked tar ytterligare ett svårt besked - att man själv blir sjuk i cancer. Ett djupare samtal blandat med hennes karriär och ett speciellt minne när Nina arbetade för den italienska maffian.

Hur var det egentligen att vara en del av Alcazar och varför tog det slut? Vad kommer namnet Lattas döttrar ifrån? Hur hanterar Lina pandemin som slagit hårt i underhållningsbranschen? Hur var Lina som barn? Allt detta och mycket mer i dagens mysiga avsnitt med härliga Lina.

Vad är det för skillnad på slow fashion och hållbart mode? Vad är slow business? Hur ska man tänka om man vill leva mer hållbart? Vilka svenska varumärken tycker Johanna har kommit längst gällande hållbarhet?

Hur blir man en bra ledare? Vad menar Cecilia med att kvinnan har konkurrensstrategier i arbetslivet? Vad är det viktigaste att tänka på när man som chef ska berömma sina anställda? Är män bättre än kvinnor på att nå dit de vill i arbetslivet? Ett viktigt och intressant avsnitt om karriär - kvinna.

Linda öppnar upp sig och ger en helt ny bild av sig själv. Ett otroligt bra avsnitt med många djupa samtal. Vi pratar om hennes karriär, hur hårt pandemin har slagit i underhållningsbranschen och hur tufft 2020 varit för henne som artist.

Innehåller koreansk hudvård verkligen snigelsekret? Och varför är guld ett viktigt ämne i hudvård? Vi pratar även om hur mansdominerad näringslivsbranschen är och Linn berättar vad hon hade gjort om hon fick full mandat att ändra på något i branschen.

Valerie Aflalo gästar oss och vi pratar om när hon vann Fröken Sverige, resan med hennes egna modeföretag - Valerie, hur modebranschen fungerar idag och hennes framtidsmål.

Lojsan gästar oss och vi pratar om hennes bransch, Influencer marketing, att arbeta som livsstilsinfluencer och hennes framtidsdrömmar. Hur mycket betalt ska man ta för ett samarbete? Vad är det Lojsan tycker att branschen saknar? Allt detta och mycket mer!

Mer innehåll efter annonsen:

Om våra annonser

I det här poddavsnittet berättar Åsa om sin barndom, sina passioner i livet, att vara en entreprenör och vad hennes mål i framtiden är. En härlig podd med mycket skratt.

I den här poddavsnittet tas ämnet karriär och kvinna upp i kombination med föräldraskapet, otillräckligheten många känner, utbrändheten, skam och skuld. Vad man ska göra för att få en bättre balans i vardagen. En podd om det verkliga livet helt enkelt!

Visar 1-18 av 18 avsnitt